Spændte 'Badehotellet'-fans ser frem til ny sæson: - Hun er en ener

Over halvfems fans har været til en eksklusiv forpremiere på fjerde sæson af 'Badehotellet'.

Nu er der ikke længe til, at den nye sæson af serien om Andersens badehotel ved Vesterhavet får premiere.

25-årige Helene Brix og hendes 70-årige farmor Jonna Brix plejer at se programmerne sammen over en roastbeef og et godt glas vin.

- Det har altid været vores mandag aften. Så sidder vi og ser det sammen og spiser lækker mad, fortæller Helene Brix til TV 2, mens farmoren supplerer: 

- Det er så dejligt, når generationerne mødes.

Normalt foregår tv-aftenen i bedsteforældrenes hjem på Stevns, men torsdag drog de til København for at se det første afsnit af det historiske komediedramas fjerde sæson i biografen.

Hun er en ener

I alt tog cirka 95 fans forskud på sommerstemningen med en biografplads, som de havde sikret sig i en konkurrence på Badehotellets Facebookside.

Helene Brix er spændt på at følge karakteren Fie og hendes kærlighedsliv i den kommende sæson, og så har hun en forkærlighed for en anden karakter - Amanda. 

- Amalie Dollerup gør det helt fantastisk. Hun er en ener, siger hun. 

Nostalgisk stemning

Fjerde sæson af serien foregår i sommeren 1931 og byder på flere nye karakterer - blandt andet Preben Kristensen, der spiller rollen som skuespilleren Sophus Poulsen, der havde en finger med i spillet, da Hr. Weyse blev fyret fra teateret.

Jonna Brix kan godt lide den nostalgiske stemning fra 'Badehotellet', der minder hende om sine forældres generation. 

- Det er ikke fordi, de har været på badehotel, men det er sjovt at se, hvordan tiden var dengang. Det var før elektrisk lys, fjernsynet og alt det der, siger hun.

Holder af dem trods deres fejl

Også andre familier tilbragte deres torsdag aften i selskab med det jyske badehotels stamgæster og nyankomne besøgende. Blandt andre Lone Carlsson og sønnen, Lasse Carlsson på 20 år, som godt kan lide, at serien både er seriøs og underholdende.

Han er lidt et røvhul nogle gange, men man kan ikke lade være med at holde af ham, og så har han også den der classy stil

Lasse Carlsson om Hr. Weyse

- Det historiske er meget sjovt, men figurerne vokser også på én. De har fejl, men man kan bare ikke lade være med at holde af dem alligevel, siger Lasse Carlsson, der har Edward Weyse som yndlingskarakter.

Lasse Carlsson er derfor spændt på, hvordan det går med skuespilleren og hans karriere i den kommende sæson.

- Han er lidt et røvhul nogle gange, men man kan ikke lade være med at holde af ham, og så har han også den der classy stil. Det, synes jeg, bare er fedt, siger han. 

Flere fans udtrykker begejstring for Bodil Jørgensen, der står bag Molly Andersen i serien, mens andre håber på, at den tidligere stuepige og nye bestyrer Fie, som spilles af Rosalinde Mynster, finder kærligheden i den kommende sæson.

- Jeg håber, at Fie får Morten. De passer bare så godt sammen, så det er lidt spændende at følge dem, siger Kim Wilsted Fælled, der sammen med ægtefællen var taget til snigpremiere. 

Den fjerde sæson af 'Badehotellet' har premiere 23. januar klokken 20 på TV 2 og snigpremiere 16. januar på TV 2 PLAY. Få et smugkig her: 

Fjerde sæson af Badehotellet starter på TV 2 i januar 2017. Her kan du se et sammenklip af scener fra den nye sæson.