Danmark har talent

Afgørende ændring: Disse to personer får ny magt

'Danmark har talent' er tilbage. Og en del er blevet lavet om siden sidste år.

Nå værterne Christopher Læssø og Felix Smith på lørdag klokken 20.00 byder velkommen til en ny og tredje sæson af 'Danmark har talent', bliver det med nogle nye rammer for programmerne.

For de to værter får nemlig en helt ny indflydelse på programmet, som de ikke før har haft, ligesom den måde, som programmet er bygget op på, bliver ændret.

Det fortæller programmets redaktør Thomas Richardt Strøbech.

- Felix og Christopher har fulgt slagets gang fra sidelinjen i alle sæsoner, og det er sjovt at forstørre deres rolle lidt, så de også aktivt kan sende et talent videre til semifinalerne.

Dog skal det bemærkes, at de to værter ikke har et tryk på guldknappen hver. De skal derfor blive enige om, hvornår de vil trykke på guldknappen.

- Hvordan de bruger den nye magt er helt op til dem selv – så længe de kan blive enige!, siger Thomas Richardt Strøbech.

Allerede nu er de begyndt at snakke om, hvem de gerne vil se vinde trofæet i år. 

- Det er genialt, men det er kun rigtig sjovt, hvis vi vinder over dommerne. Nu kan vi ikke afsløre, hvem vi har sendt videre, men vi havde på forhånd lagt en strategi for, at det helst skulle være en kvinde, røber Felix Smith og Christopher Læssø med et smil og med henvisning til, at det er en mand, der har vundet de seneste to år.

De fire dommere Jarl Friis-Mikkelsen, Peter Frödin, Cecilie Lassen og Nabiha har alle stadig hver deres guldknap.

'Danmark har talent' har premiere på lørdag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Nåleøjet bliver mindre

I år bliver opbygningen af 'Danmark har talent' bygget op på en anden måde. Det betyder, at der indledningsvist er seks auditions. Her bliver det i sjette program afsløret, hvilke 35 talenter inklusive de - nu fem - guldknapper, der er gået videre til semifinalen.

Derefter bliver der afholdt fem semifinaler, hvor der for hver semifinale deltager syv talenter - altså er der i år ingen kvartfinaler. Det talent, der har fået flest seerstemmer i semifinalen, går direkte videre til finalen.

'Danmark har talent' er tilbage på TV 2 lørdag den 7. januar klokken 20.

Det bliver derefter dommerne, der bestemmer, hvem af de to talenter, der har fået anden- og tredjeflest seerstemmer, som går videre til finalen. Der går altså to talenter videre fra hver semifinale.

- De fem semifinaler giver plads til, at mange flere talenter kan nå til liveshows, men nåleøjet bliver på samme tid mindre, da det kun er de to bedste fra hver semifinale, der går videre. Nu er der finalepladser på spil fra starten, og det betyder, at alle skal yde deres absolut bedste allerede første gang, de er på live. Forhåbentlig vil det afspejle sig i et endnu højere niveau – både i forhold til kvalitet og underholdningsværdi – fra starten, forklarer TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

Det betyder, at der til sidst står 10 talenter tilbage i den store finale, der bliver afholdt 8. april.

Ny app med buzzer, test og stemmemulighed

Noget helt andet, som den kommende tredje sæson af 'Danmark har talent' byder på, er en app.

I app'en er der blandt andet en buzzer ligesom den, dommerne har. Under selve showet kommer der desuden afstemninger og spørgsmål til programmet, så du kan dyste mod dine venner. 

Og så kan man under liveshows stemme gratis i app'en.