Skuespiller sviner kjoleklædte politikere: I gik som bovlamme køer

Kirsten Norholt er alt andet end imponeret over politikernes fremtoning under gårsdagens Nytårstaffel.

- Samtlige damer til vor Dronnings aften gik som bovlamme køer, slaskede sig vej fra bil til fin sal, uden antydning af gracie, ynde, erotik eller stamina. Det var vansmægtende uskønt!

Skuespiller Kirsten Norholt er ude med riven i en opdatering på sin Facebookside, der revser landets kvindelige ministre. Det sker i forbindelse med det årlige Nytårstaffel 1. januar på Amalienborg.

Kirsten Norholt

Dansk skuespiller 

63 år 

Var balletbarn på Det Kongelige Teaters balletskole.

Uddannet på Odense Teaters elevskole 1973-75.

Kirsten Norholt har blandt andet spillet Tut i 'Matador', Fru Basse i 'Bølle Bob' og Fru Olsen i 'Krummerne - alt på spil' fra 2014.

Kilde: dfi.dk

Ak og ve, tilbage til jeres skidne kontorer og jeans og grimme trøjer

Kirsten Norholt, skuespiller

Det er en festaften, som Dronning Margrethe afholder for blandt andet regeringen, Hoffets ledelse og landets øverste embedsmænd.

Kommer til at tænke på en rullepølse

Kirsten Norholt mener, at de kvindelige politikere fremviste slaskede holdninger og "sammenfaldne rygge".

Derudover langer hun ud efter en Sophie - hvilket formentlig er innovationsminister Sophie Løhde (V) - som hun ikke mener burde have båret trusser under en corsagekjole.

- Slet ikke trusser, der skærer een over, så man kommer til at tænke på en rullepølse. 

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, under dronningens Nytårstaffel.
Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, under dronningens Nytårstaffel. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Skuespilleren slutter sit opslag med denne bemærkning: 

- Ak og ve, tilbage til jeres skidne kontorer og jeans og grimme trøjer. Just saying! Det er skammeligt for de fine skræddere, der har forarbejdet jeres rober, der fortjente en anderledes, elegant skæbne end den, I præsenterede i aften.

"Ret ryggen ko!"

Opsangen fra Kirsten Norholt har indtil videre fået hundredevis af reaktioner og kommentarer, hvoraf en del Facebookvenner støtter op om skuespillerens betragtninger.

Men hun møder også kritik - blandt andet for denne kommentar i tråden, hvor hun skriver "de (politikerne, red.) spinner og Crossfitter og løber med pulsure og fedtmålere, men de kan sgu ikke føre sig? Ret ryggen ko!"

Hertil svarer den konservative folketingspolitiker Mette Abildgaard: 

- Tal dog ordentligt, Kirsten. Dit budskab kan være rigtigt, men når du skriver "Ret ryggen ko", så mangler du præcis den pli og stil, du beskylder andre for at mangle. Du burde være et forbillede ift. tonen på de sociale medier, skriver hun.

Skuespillerne Kirsten Northolt og Claus Bue under et pressemøde for musicalen Dirty Dancing i 2014.
Skuespillerne Kirsten Northolt og Claus Bue under et pressemøde for musicalen Dirty Dancing i 2014. Foto: Kasper Palsnov / Scanpix Denmark

Snorlige og skarpe

Kjoledesigner Jesper Høvring er lodret uenig med Kirsten Norholt. Han siger til TV 2, at sprogbrugen og kritikken er for hård. 

Høvring havde flere af sine egne designkreationer med under gårsdagens begivenhed, og han mener, at politikerne styrede kjolernes slæb og viste ynde.

- Jeg synes faktisk, de rankede ryggen og at de så flotte ud alle sammen. Jeg kan ikke huske, hvornår vi senest har haft så flot et view. De stod snorlige og skarpt. Måske faldt en enkelt udenfor, men det har ikke noget med holdningen at gøre - mere kjolevalget, og det er en smagssag, siger han. 

Ikke et kostume

Jesper Høvring var søndag i TV 2's studie for at kommentere kjolerne under ministrenes ankomst til Amalienborg, men her lagde han ikke mærke til, om der var underklæder på afveje. 

- Det kan da godt være, der var en trussekant, men jeg lagde faktisk ikke mærke til det i går - og herregud. Man skal også huske på, at Kirsten Norholt er en dygtig skuespiller, og hun er vant til  at stå på en scene og bære et kostume. Men det her er ikke et kostume, siger designeren og bemærker:

- Jeg synes måske hellere, at de (ministrene, red) skulle bruge tid på at lede landet i stedet for at bruge tid foran spejlet for at øve sig på at stå korrekt. 

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Kirsten Norholt, men hun er ikke vendt tilbage. Sophie Løhde (V) ønsker ikke at kommentere skuespillerens opslag. 

Afstemning