Serieland

TV 2-serie vender tilbage: Fem spændingsserier til dig, der savner Dicte og Wagner

Det vrimler med gode krimiserier, så her er fem til dig, der mangler lidt spænding i hverdagen.

Du tog afsked med 'Dicte' i efteråret - og siden har du manglet din ugentlige insprøjtning af højspændt drama. 

Heldigvis er Dicte ikke den eneste kvinde, der kan tage pusten fra dig. Og Wagner er langt fra den eneste betjent, der bryder reglerne for at gøre 'det rigtige'.

Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg fra 'Serieland' har sammensat et krimiprogram med fem krimiserier fra Danmark og udland, der meget vel kan blive din nye 'Dicte' og lidt til.

Det falder tilfældigvis sammen med, at den ene af de fem krimianbefalinger, Norskov netop er blevet officielt forlænget med en anden sæson.

Du finder alle fem krimier i listen herunder med tilhørende trailers. 

Fem krimiserier til dig, der savner Dicte

 1. Top of the lake

  'Top of the lake' er en krimi, der behandler stort set alle tænkelige forbrydelser. Vold, incest, mord og først og fremmest en forsvunden pige, som starter hele lavinen. Serien foregår i New Zealand og naturen spiller en gennemgående rolle.

  - 'Top of the lake' er til dig, der elsker Dictes lidt følelsesfulde måde at opklare sager på, siger Kasper Lundberg.

  Du kan se 'Top of the lake' på HBO Nordic.

 2. The Fall

  I 'The Fall' er den traditionelle krimiskabelon vendt lidt på hovedet. Man ved nemlig fra begyndelsen, hvem morderen er. Og seriens appel foregår i den grad i spændingsfeltet mellem morderen, der til dagligt lever et helt normalt liv som familiefar, og efterforskeren, der har sine egne problemer at slås med.

  - Hun er iskold og har en stor appetit, når det kommer til sex. Det er måske meget interessant, når det er verdens smukkeste mand Jamie Dornan, der spiller skurken her, siger Frederik Dirks Gottlieb om den engelske serie.

  Serien kan streames på Netflix.

 3. Norskov

  Tom Noack vender hjem til sin barndomsby Norskov efter lang tid i storbyen. Han er betjent og skal efterforske en mystisk drabssag. Hurtigt bliver Tom Noack selv fedtet ind i sagen, da Norskov ikke ligefrem er en stor by.

  - Stemningen i serien er i top. Det er meget, meget troværdige karakterbeskrivelser, hvorfor det måske også tager lidt tid at komme ind i denne serie, siger Frederik Dirks Gottlieb.

  'Norskov' kan ses i TV 2 PLAY - og meget snart er TV 2 også klar med en anden sæson af serien.

 4. The Night Of

  'The Night Of' fortæller en afsluttet krimihistorie på otte afsnit. Vi møder den unge pakistanske fyr Naz, der møder en sød pige ved et tilfælde en aften på Manhattan. Han ender med at tage med hende hjem. Da han vågner er kvinden død - stukket ihjel - og han bliver den hovedmistænkte.

  - Det er især hovedkarakteren, den unge pakistanske dreng, der er fascinerende, siger Frederik Dirks Gottlieb.

  'The Night Of' kan ses på HBO Nordic.

 5. Blekingegadebanden

  'Blekingegade' er en serie i fem afsnit om den berygtede Blekingegadebande, der var en venstreorienteret organisation, der lavede politisk kriminalitet for en højere sags tjeneste. Mest omtalt var nok drabet på en 22-årige i 1988 i forbindelse med røveriet af et postkontor i Købmagergade i København.

  Alle store danske mandlige skuespillere er med i serien. Daniel Dencik, Nikolaj Coster-Waldua, Thure Lindthardt, Lars Brygman og Ulrich Thomsen.

  Du kan se 'Blekingegade' på TV 2 PLAY.

Se i øvrigt flere gode anbefalinger på 'Serieland' herunder.