GO'

'Hej, tak': Mads Mikkelsens danske tager fokus i Star Wars-interview

Star Wars-kollegaen Ben Mendelsohn vil hellere lære dansk af Mads Mikkelsen end snakke filmpremiere i nyt interview.

Det danske sprog er ikke let. 

Den australske skuespiller Ben Mendelsohn og danske Mads Mikkelsen er til gengæld særdeles veloplagte i et tv-interview i forbindelse med den biografaktuelle Star Wars-film 'Rogue One', som de begge spiller med i.

Mads Mikkelsen bliver her bedt om at svare på dansk, hvilket får den australske skuespiller til at foreslå, at hele interviewet foregår på sproget, så han kan lære det.

Men der er et problem - Mendelsohn har nemlig ikke sprogøre.

- Jeg aner ikke, hvad du siger, når du taler dansk, siger Mads Mikkelsen opgivende, men han ender alligevel med at lære den veloplagte kollega et par ord: Hej og tak.

Filmanmelder Ann Lind Andersen fra 'Go' morgen Danmark' har mødt de to skuespillere, og du kan se fraklippet øverst på siden. 

Svarer på hinandens spørgsmål

Mendelsohn spiller skurken Orson Krennic i 'Rogue One', mens den danske skuespiller har rollen som Galen Erso - hovedpersonen Jyn Ersos far - i stjernekrigsfilmen.

Det er en såkaldt 'spin-off' og følger ikke den kronologiske rækkefølge, men skal i stedet forestille at foregå mellem 'Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn' fra 2005 og 'Star Wars Episode IV: Et nyt håb' fra 1977.

 På det personlige plan handler det altid om, at man har mødt nogle nye kolleger - og mange af dem er så også blevet venner

Mads Mikkelsen

De to skuespillere er sandsynligvis blevet spurgt om de samme ting en del gange - i hvert fald kan de svare på hinandens vegne til spørgsmålet om, hvornår de begyndte at interessere sig for Star Wars: 

- Han hoppede med på vognen lidt senere. Han fik alle tre i et filmsæt, da han var 14 år, og siden dengang var han en stor fan, siger Ben Mendelsohn om Mads Mikkelsens passion. 

Den danske skuespiller har også et svar parat om Mendelsohn: 

- I 1977 var han inde og se premieren og han købte hatten, sværdet, fotoalbummet og alle klistermærkerne, og han har dem stadig. 

Når man arbejder på en film kommer man tæt på hinanden, og det er også noget af det Mads Mikkelsen vil tage med sig. 

- På det personlige plan handler det altid om, at man har mødt nogle nye kolleger - og mange af dem er så også blevet venner. Det er det helt fantastisk unikke i det her job, at man hele tiden er et andet sted og møder andre mennesker, siger Mads Mikkelsen. 

I videoen herunder fortæller Star Wars-stjernerne om deres første stjernekrigsminder:

Go morgen Danmark har mødt stjernerne bag den nye Star Wars-film 'Rogue One'.