Underholdning

Aldrig sket før - dansk festival melder udsolgt efter fem timer

Skanderborg Festival har solgt samtlige partoutbilletter få timer efter, de blev sat til salg.

Ikke et eneste kunstnernavn er blevet offentliggjort til næste års Smukfest. 

Alligevel er de billetter, der gælder alle festivalens dage, på få timer blevet revet væk. 

- Vi er enormt glade og ydmyge over den tillid, publikum viser ved at købe alle vores billetter i så god tid. For os handler det om at kvittere med den bedst mulige festival, når vi når til august, siger Smukfests talsmand, Poul Martin Bonde, til TV 2.

Musikfesten i bøgeskoven sælger omkring 28.000 partoutbilletter, og Smukfest satte 1. december billetterne til salg klokken 10. Under fem timer senere var de solgt. 

- Jeg erindrer ikke, at nogen danske festivaler har udsolgt på den måde, så det er helt vildt, siger talsmanden. 

Til sammenligning blev partoutbilletterne til dette års festival solgt på omkring 50 dage. Det skete en uge inden, musikprogrammet blev offentliggjort, hvilket dengang var rekord. 

Slår ned på ulovligt salg

Det hurtige salg har fået flere brugere til at ærgre sig på festivalens Facebookside over at gå glip af en partoutbillet, mens der blandt andre er blevet spekuleret i, om det er billethajers værk.

Hertil svarer Smukfest følgende på Facebook: 

- Vi er meget obs på billethajer, og vi har analyseret salgstal fra de senere år grundigt. Der er ikke noget, der tyder på, at der hamstres billetter, selvom man kan købe 10 stk. Det videresalgssystem, vi kommer med om en måneds tid, forhindrer at man kan sælge sin billet med profit.

Talsmanden for Smukfest siger, at de i løbet af dagen har kunnet følge de mange tusinde personer, der ville sikre sig en billet.

Han nævner også festivalens billetoverdragelsesplatform, hvor man fra januar sikkert kan sælge og handle festivalbilletter. 

- Det er svært at gardere sig mod, at nogen køber billetterne for at handle dem, men vi gør, hvad vi kan for at slå ned på ulovligt salg, siger Poul Martin Bonde. 

Skanderborg Festival præsenterer størstedelen af sit program den 1. februar, og den 8. februar starter salget af endagsbilletter til Smukfest 2017. Festivalen finder sted 9.-13. august.