News 10 år

Fogh afviste at se NEWS: Nu indrømmer han fejl

Virkeligheden blev en anden for TV 2 NEWS, end Anders Fogh Rasmussen havde forudset. Her kan du læse, hvad han og Helle Thorning mener om kanalen.

- Jeg hører til dem, som orienterer sig i overskrifterne. Er der noget af interesse, og hvis der ikke er - undskyld jeg siger det - så slukker jeg.

Sådan lød ordene fra tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen for 10 år siden, da TV 2 NEWS gik i luften 1. december 2006, og han blev spurgt om, hvorvidt han ville blive en fast seer af kanalen. 

I dag lyder meldingen noget anderledes:

- Jeg må nok indrømme, at det var et af de punkter, hvor jeg tog fejl. Det er selvfølgelig århundredets indrømmelse, men det gjorde jeg altså, siger Anders Fogh Rasmussen, der er mødtes med tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt i anledningen af TV 2 NEWS' 10-års fødselsdag.

Største mediesucces nogensinde

- Det har vi ikke hørt så tit, det der, griner Helle Thorning-Schmidt.

Plantet i en sofa ved NEWS-studiet på Teglholmen i København har de to eks-statsministre sagt ja til at mødes til en snak om, hvad TV 2 NEWS har haft af betydning, og hvordan det er at navigere som politiker, når en tv-kanal sender nyheder 24 timer i døgnet.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen afviste tilbage i 2006, at han ville komme til at se TV 2 NEWS. I dag lyder meldingen anderledes.

- Det er nok en af de største mediesuccesser, vi overhovedet har set i Danmark. Det er ikke sådan, at jeg sidder og ser NEWS hele dagen, men hvis man kommer hjem, er det rart at blive opdateret lynhurtigt, og det kan man altid blive, siger Anders Fogh Rasmussen. 

Med NEWS på slæb

Situationen var en anden, hvad angår TV 2 NEWS, da Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt indtog pladsen som landets statsimnister i 2011. Helikopteren var på vingerne, og tv-kanalen havde fra første sekund fokus på den kvindelige nye statsminister. 

- Vi vidste allerede, at NEWS var godt i gang, og at valgkampen ville blive helt anderledes. De ville være der hele tiden, de ville følge os på en helt anden måde, og de ville kunne sende hele tiden.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt fortæller om, hvad TV 2 NEWS havde af betydning.

Også Anders Fogh Rasmussen husker valgkampen i 2007 som noget særligt. 

- Der var nogle, som hele tiden udtalte sig om ting, som skabte usikkerhed om regeringens fremtid. Det var blandt andet Nasar Khader og Anders Samuelsen, som ofte udtalte sig, og det hele blev jo dækket. Så man skulle hele tiden forholde sig til det, siger Anders Fogh Rasmussen. 

Anders Fogh Rasmussen uddyber, hvordan han brugte TV 2 NEWS, da han var statsminister.

En platform for politikere

Ifølge Helle Thorning-Schmidt får historier, som ikke rigtigt er historier, sommetider 'lidt tfor meget gas'. 

- Det kan blive lidt kedeligt en gang imellem, siger hun og refererer til, når politikere eksempelvis bliver fanget til og fra forhandlinger, hvor der ikke er sket meget. 

- Men på den anden side er NEWS altid klar, hvis der for eksempel falder dom i en vigtig sag, så er TV 2 NEWS på stedet, og det er en god ting, understreger hun. 

Helle Thorning-Schmidt fortæller om, hvordan hun som noget af det første så TV 2 NEWS under terrorangrebet i København.

Også Anders Fogh Rasmussen holder af kanalen, som han finder særligt gavnende for politikere:

- Det gode ved NEWS er, at man får lov til at brede sig, og det kan vi politikere jo godt lide, konstaterer Anders Fogh Rasmussen. 

NEWS gør politik levende

Ifølge den tidligere statsminister, som sad på posten fra 2001 til 2009, er det en attraktion ved en kanal som TV 2 NEWS, at man altid har tid til at uddybe - særligt når det gælder politik. 

- Man må jo sige, at NEWS har gjort politik meget levende. Man bringer politik ind i alle familier, og man får lejlighed til at udtale sig, man får lejlighed til at argumentere til bunds, forklarer Anders Fogh Rasmussen.

Begge tidligere statsministre er klar med et par råd til tv-kanalen - og de politiske kommentatorer på kanalen - i fremtiden. Hør dem i klippet nedenfor: 

Helle og Anders kommer med råd til TV 2 NEWS i anledningen af kanalens 10-års fødselsdag.

Se hele mødet mellem Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt torsdag 1. december klokken 20.30 på TV 2 NEWS.