News 10 år

De allerførste NEWS-værter ser tilbage: Vi var til grin fra starten

De bød danskerne velkommen til TV 2 News allerførste gang for ti år siden. Her ser tv-værterne tilbage på ti år med nyheder 24 timer i døgnet.

Der er ikke nyheder nok, og helikopteren er latterlig. Faktisk er hele projektet latterligt. 

Sådan husker Natasja Crone og Kristian Ring-Hansen Holt modtagelsen af TV 2 NEWS. De to studieværter hilste 1. december 2006 klokken 12 seere velkommen til Danmarks første tv-kanal med nyheder 24 timer i døgnet.

Et projekt, som ifølge begge værter var blevet talt ned og kaldt skældsord adskillige gange før lanceringen.

Var til grin

- Folk troede jo ikke på det, da vi startede, fastslår Kristian Ring-Hansen Holt her 10 år senere, hvor kanalen stadig er i luften.

Natasja Crone supplerer: 

- Nej, er du sindssyg. Vi var jo til grin fra starten.

I 10 år har TV 2 NEWS sendt nyheder i alle døgnets timer, og Kristian Ring-Hansen Holt, som stadig sidder foran kameraet på NEWS-kanalen kan pludselig godt se, at tiden har sat sine spor. 

- Det afsløres jo, at der er gået 10 år, siger han, gnider sig under øjnene og griner.

Begrebet "breaking news"

Med indførelsen af TV 2 NEWS kom også brugen af begrebet "breaking news" påpeger Kristian Ring-Hansen Holt. 

- Vi var jo nogle af de første, som fik lov til at bruge ordet. Det var faktisk ikke brugt ret meget i Danmark på det tidspunkt, siger værten, som tydeligt husker en episode, hvor han sad med sin kvindelige medvært i studiet, og da der tikkede breaking news ind om ungdomshuset i København.

Opgaven med at oplyse seerne om, hvad nyheden lød på og rapportere direkte på skærmen, overlod han straks til Natasja Crone.

- Det var NEWS' breaking-gennembrud, tilføjer Natasja Crone.

- Det var første gang, vi ryddede fladen i flere døgn. Alle boede jo nærmest ude på Jagtvej, og folk kom tilbage med tårer i øjnene, fordi de havde fået tåregas.