GO'

Bjarup Riis topløs i Go' morgen Danmark: - Ahhh, det er koldt

Anne-Grethe Bjarup Riis blev i 'Go' morgen Danmark' udfordret til at male med brysterne - og hun sagde ja.

- Ahhh, det er koldt, udbryder filminstruktøren efterfulgt af en høj latter. 

Fingermaling kender de fleste. Men brystmaling er en lidt anden og noget mere pikant sag.  

Tre kvindelige kunstnere har gennem projektet 'Hudløst ærlig' skabt en række malerier ved at male med deres attributter. Gennem kunsten vil de sætte fokus på den naturlige krop og på kropsforskrækkelse.  

Vi behøver ikke at pumpe dem op eller lave os om, og det gør de unge piger heller ikke

Anne-Grethe Bjarup Riis, skuespiller og instruktør

I den forbindelse var de forbi Go' morgen Danmark'-studiet, hvor skuespilleren og instruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis blev udfordret til at være med. Og det ville hun gerne. 

- Jeg sagde ja, fordi for det første, synes jeg, at I er mega seje. Og for det andet, så synes jeg, det er vigtigt, at sådan nogle modne damer som os, skal have lov til at have de bryster, vi har. Vi behøver ikke at pumpe dem op eller lave os om, og det gør de unge piger heller ikke, lyder det fra den modige instruktør. 

Hun stillede sig derfor velvilligt op og malede først brystet med blå maling, hvorefter hun satte et aftryk på lærredet.

- Det er ret interessant, vil jeg sige. Man skal da lige bukke sig rundt, og så er malingen også kold, lyder dommen om den nye malevariant. 

Flere teknikker

Som den professionelle tv-vært Mikkel Kryger er, lod han sig ikke hyle ud af de bare bryster på lærredet - i stedet fortsatte han med at spørge kunstnerne om teknikker og gode råd til at forbedre sig. 

Når man maler med sine bryster på tv i 'Go' morgen Danmark', så ender man på en førsteplads

Mikkel Kryger, studievært

- Anne-Grethe kan selv vælge, om hun bare tager et blidt aftryk, eller om hun vil trykke rundt eller dreje rundt, fortæller kunstneren Charlotte Tønder, mens kollegaen Sara Legind-Hansen supplerer: 

- Det bedste er at lave et foraftryk på et stykke papir. Så får man omkranset med brystvorte, ringen udenom og brystet.  

Når man maler med sine bryster

Som gevinst endte Anne-Grethe Bjarup Riis efter maleudfordringen med flest point i morgenprogrammets ugentlige dyst.

- Når man maler med sine bryster på tv i 'Go' morgen Danmark', så ender man på en førsteplads, siger værten Mikkel Kryger. 

Se hvordan det gik for sig i videoen øverst på siden. 

Her fortæller de tre kunstnere Charlotte Tønder, Tina Hee og Sara Legind-Hansen om grunden til, at de har valgt at samarbejde og male værker med de bare bryster. 

Charlotte Tønder, Tina Hee og Sara Legind-Hansen er aktuelle med en udstilling, de har malet med brysterne.