Donald Trump

Bitre berømtheder revses efter Trump-sejr: - I er bare overbetalte prædikanter

Lady Gaga er blandt rækken af kendte, der har vist deres utilfredshed over USA's kommende præsident. Nu hitter en kritik af "de seje børn".

I de tidlige morgentimer, efter det amerikanske valgresultatet var blevet en realitet, drog Lady Gaga ud på Manhattans gader med et budskab.

Sangerinden har ikke lagt skjul på sin støtte til Hillary Clinton under valgkampen, og hun viste sin utilfredshed over nederlaget ved at stille sig op på en skraldebil med et skilt foran den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps kampagnekontor - Trump Tower, skriver Time

Hun lagde billedet af sin protest på Instagram, hvor der på skiltet står: 'Kærlighed overgår had'.  

Modsvar til kendisser

Mange amerikanske kendisser har offenligt vist deres støtte til Demokraternes Hillary Clinton, og selv om der også er Trump-støtter i Hollywood, har modparten fyldt i mediebilledet.

Se eksempler nederst i artiklen.

I øjeblikket er et - måske ikke så overraskende - modsvar fra den højreorienterede nyhedsorganisation Fox News populært.

Tv-vært Greg Gutfeld revser i en video de kendte, der har udvist chok over valgresultatet, og på få timer er hans budskab blevet liket knap 50.000 gange på Facebook.

I videoen nævner han specifikt sangerne Cher og Katy Perry og skuespilleren Lena Dunham, der alle har støttet Hillary Clinton.

- Stjernerne gjorde alt, hvad de kunne for at få Hillary valgt. Og nu flipper de ud, fordi deres berettigede arrogance floppede, siger han blandt andet i vidoen, hvor han kommer ind på, at "de upopulære børn" gav en klar besked til "de seje børn" i klassen:

- For en gangs skyld vandt republikanere en kulturkamp, og det var mod selvglade kendte, der mente, du var mindre værd. Men ved I hvad? Følelsen er gensidig. For os er I bare overbetalte prædikanter, lyder det.

Se videoen i artiklen herunder: 

Afstemning

Er du enig i Fox News-kritikken af de kendte?

Her er et udpluk af reaktioner fra kendte, der har vist deres skuffelse over Trumps sejr.

Sangeren John Legend: 

- Aldrig før er så mange amerikanere blevet bedt om at acceptere en præsident, som specifikt har angrebet dem med had og mistænksomhed.

Sangerinden Ariana Grande:

- Jeg er i tårer.

Sangerinden Katy Perry:

- Vi vil aldrig blive gjort tavse.

Skuespilleren Ryan Reynolds: 

- Jeg så 'Frost' uden min toårige i morges. Fortvivlelse har mange former. 

Den britiske sangerinde Lily Allen:

- Canada bør tænke på at bygge en mur. 

Sangerinden Cher: 

- Verden vil aldrig blive den samme. Jeg er ked af det på de unges vegne. (Emoji) vil aldrig blive mere end det toilet, jeg har brug som symbol for ham. Man kan ikke pudse en (emoji)

Komikeren Sarah Silverman: 

- Vrede & raseri & frygt & beskyldninger er præcis det, der fik os herhen. Så lad os holde en pause og tænke & derefter planlægge.

Sangerinden Madonna: 

- En ny ild er tændt. Vi giver aldrig op. Vi giver aldrig efter. 

Skuespilleren Kunal Nayyar fra tv-serien 'Big Bang Theory':

- Aldrig i mine 15 år som bosat i dette land har jeg følt mig bange for at se ud, som jeg gør.

Skuespilleren og komikeren Zach Braff:

- Jeg har ingen joke. Vi får en røvstor mur. 

Sangeren John Mayer deler et budskab om at sprede venlighed, kærlighed og oprigtighed: