Underholdning

Michael Jacksons søn: Da jeg indså, hvem min far var, ændrede det alt

Prince Michael Jackson, popkongens ældste søn, fortæller åbent om sit særprægede liv i stort interview.

I årevis var børneflokken ukendte små skikkelser, som Michael Jackson afskærmede fra offentlighedens og i særdeleshed fra paparazziernes blikke og lange linser. Det gjorde han med besynderlige masker, som børnene altid skulle gå med offentligt.

- Det betød, at vi kunne færdes frit omkring, for ingen kunne genkende os, siger Prince Michael Jackson i et stort og sjældent interview med Los Angeles Times.

Jeg tænkte ikke over, om andre børn også levede på den måde, da jeg var barn. Men da jeg forstod, hvem han var, indså jeg, at det ikke var normalt

Prince Michael Jackson

Michael Jackson efterlod sig tre børn efter sin død i 2009. Prince Michael Jackson på 19 år, Paris Jackson på 18 år og Prince Michael Jackson II på 14 år. 

Michael Jackson og hans ældste søn Prince Michael Jackson.

- Han fortalte os, at vi skulle gå med masker, for at vi kunne have vores eget liv uden ham. Jeg tænkte ikke over, om andre børn også levede på den måde, da jeg var barn. Men da jeg forstod, hvem han var, indså jeg, at det ikke var normalt. 

- Jeg kan huske, at vi var taget i Disneyland og jeg kiggede ud af vinduet, hvor der var fyldt med mennesker som vinkede. Jeg vinkede bare tilbage. Det var først, da jeg så en video af min far optræde, hvor folk besvimede, at jeg forstod, at hans arbejde betød meget for andre, siger han.

Fortiden kom som et chok

Afskærmningen betød også, at alle beskyldninger om overgreb på børn og deres fars til tider excentriske livsstil, kom som et chok for børnene, da deres berømte far gik bort.

- Da han døde, blev vi bombarderet med det hele. Det var et kæmpe chok. Men vi lærte at navigere gennem det ved at prøve at ignorere det, siger han. 

Han forsøger i dag at skabe sin egen karriere i en branche, hvor hans fars skygge nærmest dækker alt. Det er dog ikke noget, som generer den unge mand, som blankt indrømmer, at han hverken kan synge eller danse.

- Alle tror, at jeg vil danse og synge, men det kan jeg overhovedet ikke, griner han. 

Så i stedet for at stå foran en mikrofon, vil Prince Michael hellere stå for det tekniske arbejde med at producere musik og musikvideoer. 

- Musik er en stor del af mit liv. Det var med til at forme mig på grund af min familie, men jeg har altid gerne ville producere. Selv når min far spurgte, hvad jeg gerne ville, så svarede jeg altid produktion. 

Ikke tæt med sin mor

Han er fuldt ud bevidst om, at hans opvækst har været "ukonventionel", men han har affundet sig med det. Selv det faktum, at hans biologiske mor har frasagt sig alle rettigheder til ham og at de ikke har et tæt forhold i dag.

- Jeg er så heldig, at jeg har to mødre i mit liv. Min bedstemor og min kusine Frances. Min biologiske mor har altid været som en slags ven, og det virker for os begge. 

Han har i dag startet sit eget produktionsfirma med det mundrette navn 'Kings Son Productions', som er en hilsen til sit bagland. Han foretrækker dog at holde lav profil, holder sig væk fra sladder og bruger kun sociale medier til sit arbejde. 

Særligt ét råd fra hans far husker han tydeligt. 

- Stol ikke på nogen. Det lyder slemt, men mange mennesker har kun sig selv nærmest, siger Prince Michael Jackson.