Dicte

Iben Hjejle efter Dicte: Det skal jeg lave nu

I 2016 har skuespilleren Iben Hjejle 20 års jubilæum som skuespiller, og i den forbindelse vil hun gøre noget, hun aldrig har gjort før.

I mandagens livechat kunne Iben Hjejle, der har spillet Dicte i serien af samme navn, afsløre, hvad hun skal lave, nu hvor hun er færdig med dramaserien Dicte.

I 2016 har Iben Hjejle 20 års jubilæum, og hun har arbejdet nærmest uden stop, siden hun blev færdig på teaterskolen.

- Jeg tager en pause, og den pause er der ikke nogen bagkant på. Og det er grænseoverskridende og meget hyggeligt. Grænseoverskridende hyggeligt, siger Iben Hjejle.

Dårlige morgenboller og grimme halstørklæder

I Iben Hjejles pause vil hun med egne ord 'bage nogle forholdsvis dårlige morgenboller og strikke nogle ret grimme halstørklæder', og gøre ting hun ikke tidligere har haft tid til.

- Jeg prøver at leve et liv udenfor fiktionens verden, og det går okay, siger hun.

Deltager i 'Vild med dans'

Hvorvidt pausen kunne byde på en deltagelse i 'Vild med dans' er Iben Hjejle en smule lunken omkring.

- Jeg er jo en af de mennesker, der sidder derhjemme og tænker 'hah, det kunne jeg bare godt gøre rigtig flot', siger hun.

Men Iben Hjejle tror dog, at det med 'Vild med dans' må vente lidt. Især forbi at hun næsten bliver mobbet derhjemme, når hun kaster sig ud i selv de mest simple dansetrin.

- Nu kommer jeg jo fast sammen med en tidligere balletdanser, så skal man ikke være helt så kålhøgen (selvsikker red.)- Han sidder bare og griner af mig, når jeg danser, siger hun og refererer til kæresten Ulrik Wivel, som hun har dannet par med i lidt over to år.

Du kan se eller gense Iben Hjejle i rollen som Dicte på TV 2 Play.