'Vild med dans' fejrer kobberbryllup: Stem på det største øjeblik

Fredag aften runder 'Vild med dans' præcis 12,5 sæson. Vi fejrer "kobberbrylluppet" med en afstemning om det største øjeblik i programmets historie.

- Velkommen til 'Vild med dans'. Velkommen til den ultimative dansekonkurrence!

Sådan lød det fra Andrea Elisabeth Rudolph og Peter Hansen, da de lørdag den 16. april 2005 kunne byde de danske tv-seere op til den allerførste omgang 'Vild med dans'.

Se introen fra det første 'Vild med dans'-program i videoen øverst.

Siden den forårsaften i 2005 er det blevet til mere end 130 'Vild med dans'-udsendelser, mere end 1.000 musiknumre fra The Antonelli Orchestra og tusindvis af dommerkarakterer. 

Fredag aften står Sarah Grünewald og Claus Elming så i spidsen for festen, når seerne kan fejre 12,5 sæson - og dermed kobberbryllup - med 'Vild med dans'.

Æresport, øl og pølser

For hele 'Vild med dans'-holdet bliver kobberbrylluppet markeret med en klassisk, halv æresport om døren ind til selve studiet, med trompetmusik og øl og pølser.

I anledning af mærkedagen har vi spurgt nogle af dem, der har været fast inventar i 'Vild med dans' i, hvis ikke alle 13 sæsoner så i hvert fald størstedelen af dem, om, hvilket øjeblik de husker som det allerstørste i programmets historie.

Læs, hvad danserne Thomas Evers Poulsen, Mie Martha Moltke, Mads Vad og Michael Olesen, dommerne Anne Laxholm og Britt Bendixen samt værten Claus Elming har valgt af store øjeblikke herunder - og afgiv din stemme på, hvilket af øjeblikkene, du synes, er det mest mindeværdige her.

Afstemning

Thomas Evers Poulsen (har deltaget i 11 sæsoner og været dommer i én sæson. Vandt i 2005 med Mia Lyhne og i 2015 med Ena Spottag)

- Det største øjeblik for mig var sidste års finale i Horsens. Der var en helt fantastisk stemning, og hele holdet havde sådan en god aften. Jeg husker særligt, da Ena og jeg dansede til Adeles 'Hello' under vores freestyle, og publikum sad og lyste op med deres mobiltelefoner. Det var så smukt.

Mie Martha Moltke (har deltaget i 11 sæsoner. Sin bedste placering, en fjerdeplads, opnåede hun med Lai Yde i 2007)

- For mig personligt var det et ret stort øjeblik, da jeg dansede wienervals i en stor, lyserød, rokoko-kjole sammen med Master Fatman. Det var kun anden gang, jeg deltog, og på det tidspunkt var jeg stadig så meget "danse-Mie", at det virkelig var grænseoverskridende at kaste mig ud i noget så vildt. Men med Master Fatman var jeg simpelthen bare nødt til at overgive mig, og det var så livsbekræftende.

Et af Mie Martha Moltkes største øjeblikke i 'Vild med dans'; Wienervals med Master Fatman.

Mads Vad (har deltaget i 11 sæsoner. Vandt i 2010 med Cecilie Hother og i 2013 med Mie Skov)

- Da jeg deltog i 'Vild med dans' for første gang som 21-årig, havde jeg aldrig nogensinde turde tro, jeg ville vinde programmet en dag. Det troede jeg faktisk heller ikke på, da jeg dansede med Cecilie. Men da vores navne så alligevel blev råbt op, og vi vandt, var det som om, at alting blev forløst i det der ene øjeblik. For mig var - og er - 'Vild med dans' ikke bare et tv-program, det er ligesom at være til et kæmpestort sportsstævne, fordi man har arbejdet på noget i så lang tid. Det var fantastisk at vinde.

Mads Vad røg i gulvet af glæde, da han i 2010 vandt 'Vild med dans' med Cecilie Hother.

Michael Olesen (har deltaget i 10 sæsoner. Sin bedste placering, en tredjeplads, opnåede han med Anne-Grethe Bjarup Riis i 2008)

- Jeg bliver nødt til at sige min jive med Anne-Grethe Bjarup Riis. Hun gik fuldstændig amok i samtlige to minutter. Jeg kunne næsten ikke styre hende. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Men det gik jo fantastisk, og bagefter var det den vildeste og fedeste fornemmelse. Jeg var helt høj… og lidt skræmt. 

Anne Laxholm (har været dommer i samtlige 13 sæsoner)

- Mit største øjeblik i 'Vild med dans', var da, min mand, Hans-Henrik, og jeg dansede til 'Knæk Cancer'-showet i 2014. Hovedformålet var at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, og vi var med til at indamle 1,4 millioner kroner. Det var stort. Men dansen var også Hans-Henriks og min første dans i 26 år og var desuden vores afdansningsbal. 

Britt Bendixen (har været dommer i samtlige 13 sæsoner)

- Det øjeblik, jeg husker bedst, er Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holsts freestyle i finalen i 2014. De dansede hverken latin eller standard, men hele nummeret osede alligevel af dans, og de var så dygtige dansere begge to. Det var et meget symbolt dansenummer, som krævede kontrol og præcision - og dét leverede de. Det var lækkert og følelsesladet og havde alle de ingredienser, en dans skal have.

Claus Elming (har været vært i 11 sæsoner) 

- Jeg har haft mange store øjeblikke i 'Vild med dans', men en af de aftener, jeg husker bedst, var, da vi for første gang rykkede ud af vores faste 'Vild med dans'-studie og i stedet lavede "halbal" i Odense med 4.000 publikummer i anledning af TV 2s 25 års jubilum. Der var en utrolig stemning, og det var en ret spektakulær aften for hele holdet. Noget, jeg særligt husker fra aftenen, var, da Rasmus Walter optrådte med 'Dybt vand' til Mie og Mattias' (Hundebøll) dans. Det nummer lød så fedt i den arena, og når jeg hører nummeret i dag, tænker jeg altid tilbage på den aften i Odense.

Et af Claus Elmings største øjeblikke i 'Vild med dans'; Mattias Hundebøll og Mie Martha Moltke danser tango til Rasmus Walters 'Dybt vand'.