LiveGO'

Stil dit spørgsmål til forfatteren Jussi Adler-Olsen lige her

Forfatteren Jussi Adler-Olsen gæster torsdag morgen 'Go' morgen Danmark', hvor han fortæller om sin nyeste bog 'Selfie', som kommer i salg i dag. Bogen har blandt andet et budskab til 'selfie-generationen'.

- Alle tænker, at det er min ret til at gøre det, jeg gør, og så må andre indordne sig, siger Jussi Adler-Olsen om bogens handling.

Bogen er den syvende i serien om Afdeling Q. 

Både Ekstra Bladet og Jyllandsposten har givet den nye bog 'Selfie' fem stjerner.

Tirsdag mødte den populære forfatter nogle af sine hårdeste kritikere - nemlig bog-bloggerne, men heldigvis var rigtig mange begejsterede for den nye bog.

TV 2 talte med flere, som var parate til at kvittere med fem hjerter. Eksempelvis den pensionerede lærer Jan Findal, der driver bogbloggen findalskrimiside.dk, og som anmelder mindst én bog om ugen:

- Det er en rigtig god bog. Han kan virkelig skabe spænding og humor, lød det fra ham.

Betina Nielsen fra krimifan.dk var enig.

- Du griner og græder og gyser. Jeg er sikker på, at den vil slå igennem i alle aldre. Den er til et femmer-hjerte, lød det fra hende.

Lige nu kan du stille dit spørgsmål til Jussi Adler-Olsen, for når han har været i 'Go' morgen Danmark', sætter han sig til tasterne, hvor han vil besvare jeres spørgsmål.

Stil dem herunder.

Stil spørgsmål

Jussi svarer ikke på flere spørgsmål nu, da han skal videre i et meget stramt program. Tak fordi I kiggede med.

Lea Carlsson Sylvest Hvordan får man en autograf af dig i bogen ? Jussi: Du nærmer dig et sted, hvor jeg befinder mig. Det kan du læse på min hjemmeside og på Facebooksiden, og jeg har altid en kuglepen klar og et kram parat.

Eigil Egeris Svendsen Hvorfor kan dine bøger ikke læses på Mofibo ? Jussi: Jeg har valgt fra starten af, at boghandlernes medvirken i hele det her salgsapparat er vigtigere end noget andet. De hjalp mig frem, da jeg ikke var kendt, og jeg beskytter deres indtægt.

Spørgsmål fra: Anette Tanzer Hej Jussi, tusind tak for fantastiske bøger ! Filmene skuffer dog i forhold til at ramme rigtigt på Asad-karakteren. Både hans person, men også at han er opgraderet til ligestillet kollega til Mørk. Noget af den vigtige komik glipper der. Hvordan har du det selv med det ? Svar fra Jussi: Jeg giver dig fuldstændig ret.

Spørgsmål

Max:

Hvordan har din store succes med salg af bøger og den økonomiske gevinst ændret dit forfatterskab. Giver det en større frihed til at kunne skrive når du vil og når du har den rigtige ide. Eller er det et (negativ)pres at skulle leve op til de tidligere bøger.

Svar:

Hej Max. Min økonomiske situation har intet at gøre med mit forfatterskab. Jeg ville kunne skrive på Lolland i et skur, hvis jeg bare havde mine gadgets omkring mig, men det er klart, at bekymringen for ens liv hænger sammen med nogen indkomst. Presset fra de tidligere bøgers succes ligger udelukkende på mit eget ønske om at gøre det ligeså godt og har intet at gøre med min, hvor jeg befinder mig på den sociale rangstige.

Spørgsmål

Hans Peder Kjøller:

Hej JUSSI. Tak for fantastiske oplevelser. Er du tilfreds med casting af de 2 mandlige hovedroller i filmene? Hilsen Hans Peder

Svar:

Hej Hans Peder. De ligner jo ikke meget mine romaners karakterer, men de er fantastiske skuespillere og udfylder det, som manuskriptet har skabt om deres personer rigtig godt.

Spørgsmål

Sofie:

Hej Jussi Tak for nogle spændende bøger! Jeg synes også, filmene har været gode, men det er du jo ikke helt enig i ;) Hvordan kommer de fremtidige film til at adskille sig fra de første? Venlig hilsen Sofie

Svar:

Hej Sofie. På rigtig mange punkter. At vi får vores karakterer beskrevet tættere på romanfigurerne, at den virkelige historie om vores hovedpersoners hemmeligheder kommer med og at vores bipersoner ikke bliver ignoreret.

Spørgsmål

Christian:

Hej Jussi Hvad er dit bedste råd, hvis man gerne vil være forfatter? Mvh. Christian PS. Stor ros til dit forfatterskab

Svar:

Hej Christian. Sørg for at have et liv først. Og når du så har et liv, så beskriv det ud fra nogle vinkler, som du aldrig har set det før. Hvis du er meget ung, så skriv ikke om dig selv, men som du ser verden, for ingen ved, hvordan du ser verden. Skriv stort, så bliver du stor.

Spørgsmål

Marie Nielsen:

Hej Jussi du har tidligere været meget utilfreds med Zentropas filmfortolkninger af dine bøger. Har 'Flaskepost fra P' fået dig til at skifte mening? Eller mener du også, at den burde have været anderledes skruet sammen? Og i så fald hvordan? kh. Marie

Svar:

Hej Marie. Jeg kunne kun genkende én scene fra min bog i den film, og det kunne man godt synes var lidt lidt.

Spørgsmål

Camilla Pedersen:

Hej Jussi Du fortalte i Go' morgen Danmark, at Rose er den karakter, der minder mest om dig selv. Og i 'Selfies' er hun meget fremtrædende - ifølge anmelderne skulle hun vende vrangen helt ud på dig selv, og det skulle til tider være så trist, at læserne fælder tårer over det. Er disse passager også baseret på oplevelser og erfaringer fra dit eget liv og person? Mvh. Camilla

Svar:

Hej Camilla. Ja, men ikke 'personlige oplevelser', gudskelov. For jeg er jo ikke hende - husk lige det :-)

Spørgsmål

Dina:

Hvor lang tid har du cirka brugt på at skrive 'Selfies'?

Svar:

Hej Dina. 2 måneders research, halvanden måneds synopsisskrivning og seks-syv måneders skrivning, fordelt på halvandet år.

Til Joy: Og udover det har jeg åbne øjne. For at være forfatter er evnen til at se både godt og skidt.

Spørgsmål

Max:

Hvilken kritik har anmelderne haft ret i? I denne bog og i dine tidligere bøger. Har du svært ved at acceptere kritik?

Svar:

Hej Max. Ud fra deres læseres ståsted ret i alt, hvad de skriver. Vi skal lige huske en ting; anmeldere ikke til dom over alt - en anmelder er en læser, og derfor kan du ikke anfægte hans ret til at bedømme den ud fra hans personlige vurdering. Så det er ikke noget, jeg nogensinde går ind i at diskutere, hvorvidt de har ret eller uret.

Jussi Adler-Olsen sidder lige om lidt klar til at svare på spørgsmål.