Krummerne fylder 25 år: Det laver skuespillerne i dag

Det er et kvart århundrede siden, at familiefilmen over dem alle havde biografpremiere. Her kan du læse, hvad skuespillerne laver i dag.

Laus Høybye - 37 år

Den 11-årige Mads Krumborg, alias Krumme, blev spillet af Laus Høybye i 'Krummerne' 1 og 2. 

I dag er skuespilleren 37 år, og han har medvirket i en række film, tv-serier og teaterstykker. I 2009 spillede han nissen Gibbus i julekalenderen Pagten, og så har han spillet med i tv-serien Lykke som tvillingebroren Thomas. 

Han har også lagt stemme til flere tegnefilm - blandt andet Mumble i 'Happy Feet' og som den unge Hercules. 

Den 12. oktober er Laus Høybye aktuel i musicalen 'Jordens Søjler' på Østre Gasværk Teater. Han er også en del af satireprogrammet Platt-form i P1 Morgen. 

Karen-Lise Mynster - 64 år

Den erfarne skuespiller Karen-Lise Mynster spillede rollen som 'Krummes' mor, der faktisk aldrig blev omtalt ved navn i de populære film og kun fremgår som karakteren 'Moderen'. 

Karen-Lise Mynster har siden høstet stor anerkendelse især på teatret. Hun har modtaget talrige priser, herunder fem Reumert-priser og Lauritzen-prisen i 2015. I øjeblikket spiller hun på Det Kongelige Teater.  

Dick Kaysø - 69 år

Iført hjemmetøfler og ternet skjorte spillede Dick Kaysø rollen som 'Krummes' evigt optimistiske far, 'Jens Krumborg'. 

Siden har Dick Kaysø medvirket i en lang række film, men den folkekære skuespiller er nok mest kendt for sin rolle som Børge i DR-serien ”Krøniken”.

Line Kruse - 41 år

Hun spillede rollen som storesøsteren Stine i 'Krummerne', men fik allerede som 12-årig sin filmdebut med hovedrollen i filmen 'Skyggen af Emma' fra 1988.

Siden da har hun medvirket i en række film og betrådt de skrå brædder på blandt andet Mungo Park og Det Kongelige Teater. Desuden har Line Kruse spillet med i serien 'Rita' på TV 2. 

I 2014 deltog Line Kruse i 'Vild med dans' sammen med dansepartneren Michael Olesen. Her måtte hun danse af i det sjette program. 

I øjeblikket er den 41-årige skuespiller med i DR-serien Bedrag, hvor hun spiller den skleroseramte Kristina.

Line Kruse bor i øjeblikket i Los Angeles med sin mand og fire børn.

Lukas Forchhammer 

I rollen som lille Grunk vandt Lukas Forchammer alles hjerter. Han var bare tre år gammel, da den første Krumme-film kom ud. Han er dog den af alle de medvirkende i Krumme-filmene, der er blevet den største internationale stjerne.

Det er dog ikke på grund af skuespillet men på musikscenen, at han har slået sit navn fast. Sammen med bandet ”Lukas Graham” har den 28-årige sanger toppet verdens hitlister med bl.a. sangen ”7 Years”. 

Peter Schrøder - 70 år

Spillede den skrupelløse bandit 'Boris', der altid lagde skumle planer for enten at begå bankrøverier eller indbrud i Krumme-familiens opgang.

Peter Schrøder har siden den første Krumme-film spillet en lang række roller på både film, tv og teater. Som noget af det seneste har han blandt andet medvirket i TV 2-serien 'Dicte'.

Schrøder har siden 2005 været teaterleder på Vendsyssel Teater. Desuden har han også arbejdet som intruktør i mange år og stod blandet andet bag kameraet på succesen 'Det forsømte forår' fra 1994. 

Jarl Friis-Mikkelsen - 64 år

I rollen som den kluntede medskurk 'Ivan', der aldrig havde det helt godt med at være ond, var Jarl Friis-Mikkelsen.

Han har hovedsageligt været involveret i TV de sidste 25 år og har været vært på en lang række TV-programmer. Han har blandt andet været med som dommer på TV 2-programmet 'Danmark har talent'. 

Han har også været vært på diverse programmer på TV 2 Charlie som for eksempel 'Dobbeltgænger' og 'Jarls Quizshow'.

Buster Larsen - blev 73 år gammel 

Den folkekære skuepiller havde rollen som viceværten Svendsen, der evig og altid fejede fliserne foran Krumme-familiens lejlighedskompleks. Buster Larsen var 71 år gammel, da den første Krumme-film havde premiere.

Han nåede at medvirke i efterfølgeren året efter, men i 1993 døde Buster Larsen 73 år gammel.

Elin Reimer - 88 år

Den altid sure underbo Fru Ingeborg Olsen blev spillet af Elin Reimer. Hun er i dag blevet 88 år gammel og har de seneste par år ikke haft mange roller. 

Hun medvirkede dog i TV 2-serien 'Lærkevej' tilbage i 2010.

Christian Potalivo - 36 år

Krummes ven 'Tom' blev spillet af Christian Potalivo. Han spillede også hovedrollen i filmen 'Viktor og Viktoria', men lagde efterfølgende skuespillet fra sig.

Han rykkede dog om på den anden side af kameraet og har i flere år været producer på flere produktioner. Blandt andet står han bag TV 2-serien 'Dicte'.

Desuden er han storebror til Stephania Potalivo, der spiller med i serien 'Sjit Happens', som vises på TV 2-Zulu.