Underholdning

Ny film fra Casper og Frank: Det sjoveste vi har lavet i rigtig mange år

Klovn-duoen er snart klar med en ny film, som udspringer af et pinligt, historisk øjeblik og tager os tilbage til Danmark i 80'erne.

Optagelserne til Klovn-fyrene Frank Hvam og Casper Christensens nye film 'Dan-Dream' er i fuld gang.

Og selvom det nok vil glæde de fleste Klovn-fans at se de to genforenet, så bliver det ikke en 'Klovn 3' i denne omgang.

- Vi havde ikke lyst til at lave en Klovn til, men ville i stedet gerne udfordre hinanden med noget nyt, siger Casper Christensen.

I stedet har komikerne valgt at kaste sig ud i det, de selv kalder en folkelig komedie, som har sit udspring i en virkelig hændelse.

Et pinagtigt øjeblik

Den virkelige hændelse stammer tilbage fra deres barndom, hvor den første danske el-bil, Hope Whisper, kørte galt foran hele verdenspressen.

Det er et pinagtigt øjeblik, der virkelig har inspireret os

Casper Christensen

- Det er et pinagtigt øjeblik, der virkelig har inspireret os, siger Casper Christensen

Hvilket må siges at være lige i Casper og Frank–ånden. Og de lover da også, bliver filmen alt andet end kedelig - på trods af det usexede emne.

- Jeg vil faktisk sige, at det er det sjoveste, vi har lavet i rigtig mange år, siger Frank Hvam.

Hemmelighedskræmmeri

Hvad filmen ellers gemmer på, udover el-biler, har de to komikere været meget hemmelighedsfulde omkring.

- Man kommer til at gå ud af biografen og have grinet en masse og fået troen på, at man kan noget som dansker, siger Casper Christensen.

Hovedkarakteren i filmen, Thorkild, spilles af Casper Christensen, hvor Frank Hvam gør den som en usoigneret ingeniør ved navn Knas. Dertil kommer en presseliderlig borgmester spillet af Lars Hjorthøj.

Selve handlingen foregår i Danmark i 80’erne, og langt størstedelen af scenerne er optaget i Assens, der er en mindre fynsk by.  

Filmen forventes at have premiere 30. marts 2017.