Underholdning

Nu kan Harry Potter-hus blive dit

For fire millioner kroner kan du købe Dursley-familiens hus, hvor Harry Potter sov under trappen.

Fans og andre interesserede har nu mulighed for at købe Harry Potters barndomshjem - komplet med et pulterrum under trappen. 

Harry Potter-tilhængere vil genkende adressen som Ligustervænget 4 - eller 4 Privet Drive - og det var her den unge Harry Potter måtte udholde en opvækst i sin onkel og tantes hjem. 

Det lille rum under trappen, hvor Harry Potter blev nødt til at sove, var dog en filmkulisse og ikke det samme som i det rigtige hus, skriver nyhedsbureauet AP. 

I virkeligheden hedder adressen 12 Picket Post Close og ligger i Bracknell vest for London.

Huset blev brugt som scene i filmen 'Harry Potter og de Vises Sten' fra 2001, men i de efterfølgende film blev en kulisse af hjemmet brugt. 

Fire millioner kroner

Det berømte hus har tre soveværelser og kan erhverves for den nette sum af 470.000 pund eller lidt over fire millioner kroner. Det blev købt for cirka 2,5 millioner kroner tilbage i 2010. 

Ifølge BBC blev de oprindelige ejere kontaktet af Warner Brothers i 2000, og i over to uger blev der filmet i huset, som var forvandlet til Dursley-familiens hjem. 

Ejendomsmægler Paul Bosanko oplyser til BBC, at huset blev sat til salg for under en uge siden - men uden at ejendomsmæglerfirmaet Chancellors skrev, at det var Harry Potters hjem, man kunne købe.

Det gik dog hurtigt op for medier og Harry Potter-fans, og hjemmesiden har siden sat rekord for antallet af 'kliks' på siden.

- I morges (mandag, red) var det ret tydeligt, at verden er interesseret i denne ejendom, og der er en frygtelig masse hype, lyder det fra Paul Bosanko til BBC. 

Til TV 2 oplyser ejendomsfirmaets kommunikationsafdeling, at deres hjemmeside gik fra 9.000 til 35.000 besøg mandag. 

Se flere billeder af huset her.