Royale

Kronprinsens hilsen på Facebook forarger: Hvorfor er du ikke taget af sted?

Kronprins Frederik brillerede ved sin tilstedeværelse ved OL i Rio, men glimrer ikke ligefrem ved sit fravær til de handicappedes Paralympiske Lege.

I løbet af sommeren har tv-seerne kunnet følge kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, der trofast har fulgt de danske OL-atleter ved de Olympiske Lege i Rio de Janeiro.

Blandt andet vækkede kronprinseparret opsigt ved deres indlevende reaktioner på Pernille Blumes guld-sejr og Jakob Fuglsangs overraskende OL-sølv, ligesom kronprins Frederik hyldede håndboldherrerne og de danske sejlere i studiet hos Mikkel Beha Erichsen.

Men ved de handicappedes Paralympiske Lege, som netop er skudt i gang i Rio, er kronprins Frederik ikke at finde.

Til gengæld har kronprinsen på Kongehusets officielle Facebook-side lagt en videohilsen ud til de danske paralymiske atleter, hvor han giver dem gode råd med på vejen. Se video nedenfor.

- Jeg vil sige det samme til jer, som jeg sagde til de olympiske atleter. Ved at leve op til den olympiske ånd om at respektere reglerne, yde det bedste, I har lært, samt knytte venskaber på tværs af sportsgrene og nationer, vil I fremstå som rollemodeller for unge og ældre, lyder det blandt andet fra kronprins Frederik.

"Simpelthen for dårligt, han ikke deltager"

Kronprinsens videohilsen har imidlertid fået en utilsigtet negativ effekt.

En lang række brugere udtrykker nemlig deres forargelse over, at kronprinsen nøjes med at sende en hilsen i stedet for at være til stede ved de handicappedes OL, ligesom han var det i Rio i sommer.

- Han burde være der. Simpelthen for dårligt han ikke deltager...Men nej, kun de "rigtige" atleter har hans bevågenhed, lyder det eksempelvis i en kommentar fra Henriette Roberts.

- Ja, hvorfor rejser han ikke over og støtter dem. Det er ikke i orden, at de ikke får støtte fra kongehuset, skriver Kaja Østergaard Thomsen.

Afstemning

Bør kronprins Frederik være til stede ved Paraolympiske Lege?

Simpel forklaring på kronprinsens fravær

Blandt de mange utilfredse Facebook-debattører er der dog også enkelte, der forsvarer den danske kronprins med, at der er en helt simpel og organisatorisk forklaring på hans udeblivelse fra de Paralympiske Lege.

- Folk bør vist lige huske på, at Kronprinsen primært var med til OL i forbindelse med sin status som IOC-medlem, så i teorien var det kun de første dage, det danske kongehus var repræsenteret, da Mary også var der, pointerer eksempelvis Simon Emil.

Da de handicappedes OL ikke ledes af IOC (International Olympic Comittee), men derimod af IPC (International Paraolympic Comittee), hører det således ikke under kronprinsens forpligtelser at være til stede her.

Men spørgsmålet er, om kongehuset alligevel burde sende en repræsentant. Hvad mener du? Giv din mening til kende i afstemningen her på siden.