8-årig dansker verdensmester i jiu-jitsu: -Jeg gik helt amok indeni

Otteårige Christian vandt - til sin egen store overraskelse - mesterskabet, da han deltog i VM i Los Angeles.

Otte-årige Christian Røhmer fra Næstved er netop vendt hjem fra USA, hvor han er blevet verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu i klassen for børn under 10 år.

- Det føles godt. Jeg vidste ikke helt i starten at jeg havde vundet det hele. For jeg tabte først, og så troede jeg allerede jeg var ude, men så gik det op for mig, at jeg havde vundet til sidst. Så blev jeg bare så glad, så glad, fortalte Christian i Go’Aften mandag.

- Da min far sagde jeg havde vundet, gik jeg helt amok indeni. Og tænkte YES. Det er det største, jeg nogensinde kommer til, fortæller han.

Brasiliansk jiu-jitsu er en kampsport, hvor det gælder om at holde modstanderen fast i et solidt tag, indtil han giver op.

Derfor havde Go’Aften forberedt en udfordring for den 30 kilo tunge otte-årige dreng. Udfordringen var den to meter høje og 90 kilo tunge Go’Aften-medarbejder Mikkel Borg, som Christian Røhmer skulle se om han kunne holde fast i fem sekunder.

Det lykkedes ganske fint – takket være et særligt tag.

- Jeg kan ikke lige huske hvad det hedder, men jeg laver et choke. Sådan et kvælertag, forklarer Christian bagefter.