Ida Corr synger for Peter A. G.: - Det var enormt rørende

Peter A.G. blev utrolig rørt af Ida Corrs udgave af 'Når jeg bliver gammel'.

- Det gik op for mig, at jeg er ved at blive gammel. Sådan har jeg det ikke, når jeg synger den selv.

Sådan fortæller Peter A.G. om den følelse, han sad med, da Ida Corr optrådte med Gnags-sangen 'Når jeg bliver gammel' i søndagens udgave af 'Toppen af poppen'.

Det var enormt rørende. Også fordi man er i en situation, hvor man får meget opmærksomhed som hovedperson. 

Peter A. G., forsanger i Gnags

- Og jeg blev rørt på en måde, som jeg ikke har prøvet før.

Toppen af poppen 2016

Følg 'Toppen af poppen' på Facebook her.

I programmet var det stifter og forsangeren i Gnags, Peter A.G., der var hovedpersonen. Derfor skulle de andre kunstnere fortolke en Gnags-sang. Og her valgte Ida Corr altså en sang, som den 63-årige sanger så i et helt andet lys. 

- Det var enormt rørende. Også fordi man er i en situation, hvor man får meget opmærksomhed som hovedperson. 

- Vi er opdraget i Vestjylland, hvor man ved fødselsdage og jubilæer indrykker en annonce i avisen, hvor man frabeder sig alt opmærksomhed. Så sidder man der fjalet og sætter knuder på sig selv. Jeg har heller aldrig kunnet fordrage at få holdt taler, for jeg vidste ikke, hvor jeg skulle gøre af mig selv.

'En god joker' 

Peter A.G. og Ida Corr har faktisk kendt hinanden længe. For den 39-årige sangerinde har gået på efterskole med Peter A.G.s datter. 

- Jeg kender hende fra, at hun gik på efterskole sammen med min datter. Så de var veninder og er det stadig. Ida er en rigtig god kammerat og tager ofte veninderne med på de internationale turnéer, fortæller Peter A. G.

Hun sang også kor i en lang periode for Gnags, når de var på turné. Så hun har sunget 'Når jeg bliver gammel' flere gange, end hun har tal på. Men som hun fortæller i søndagens afsnit af 'Toppen af poppen', så er den først begyndt at give mening for hende for nylig.

Og Peter A.G. er slet ikke i tvivl om, at Ida Corr bidrager til programmet.

- Hun var den sidste, der blev castet til det her. Jeg synes, hun er rigtig god, for hun er en helt anden type. Hun overrasker og er en god joker.

For programmets alderspræsident er det vigtigt, at man vælger en sang, som man kan afspejle sig selv i. Og det synes han, at alle sangerne i søndagens program levede op til.

- Den sang, som Hanne Boel sang med den stemning og den måde, hun gør det på, er et godt valg for hende.

- Fallulah, der er noget tilført i forhold til, hvor hun kommer fra. Det er det, jeg håber på, at man vil tilføre sig selv, når man hører sangene. Det er det, det hele handler om, at man prøver at være sig selv, siger Peter A. G. 

Se søndagens udgave af 'Toppen af poppen' med Peter A.G. på TV 2 PLAY.

Toppen af poppen: Her er sjette sæsons deltagere

 1. Peter A.G. Nielsen

  63-årige Peter A.G. Nielsen er bedst kendt som forsanger for bandet Gnags, som han startede tilbage i 1966 sammen med sin bror Jens A.G. Nielsen. 

  Lidt hurtig hovedregning viser, at Gnags i år har 50 års jubilæum, hvilket bliver fejret med en sommerturné rundt i landet.

  Peter A.G.s 'Under Bøgen' er optaget i Den Danske Musikkanon. Derudover har han vundet adskillige priser gennem årene.

  Gnags har gennem tiden haft mange hits blandt andre 'Mr. Swing King', Vilde Kaniner', Slingrer Ned Ad Vestergade', 'Danmark' og 'Den Dejligste Morgen'. 

 2. Hanne Boel

  Danske Hanne Boel har været aktiv sangerinde siden 1981 og har derfor en årelang karriere bag sig.

  Hun spænder genremæssigt vidt og har både sunget kirkekor, gospel, soul, jazz, rock og pop. Hun har vundet flere priser - blandt andet den eftertragtede Grammy-pris. Og så har hun også haft international succes.

  Hun har et samlet pladesalg på 2,5 millioner plader.

 3. Ida Corr

  Ida Corr startede allerede sangkarrieren tidligt. Hun vandt som 11-årig det danske børne Melodi Grand Prix, og som 16-årig opvarmede hun for The Sandmen på Skanderborg Festival.

  Men det var først i 2005, at hun debuterede med sit første soloalbum 'Streetdiva' og to år efter fik hun et internationalt klubhit.

  Hittet var 'Let Me Think About It', som blev remixet af dj'en Fedde le Grand, og den gik ind som nummer et på dance-hitlisterne i Storbritannien og USA.

 4. Fallulah

  31-årige Fallulah med det borgerlige navn Maria Apetri udkom med sin første plade i 2010.

  Hun beskriver selv sin musik som 'rocket og dansabel folk-musik'. Hun har tilføjet popgenren sit eget twist med indierock og Balkan-beats.

  Fallulahs far er fra Rumænien og er koreograf i balkandans, mens hendes mor er danserinde.

  Du kender garanteret hittet 'Out of it', som var titelmelodien til DRs serie 'Lykke'.

 5. Lau Højen

  Lau Højen er forsanger i rockbandet Carpark North, som blev dannet tilbage i 1999. Bandet udgav deres første plade i 2003 og har vundet flere priser.

  Lau Højen spiller guitar, mens Søren Balslev spiller bas - de to mødte allerede hinanden på Mellerup Efterskole.

  Du kender garanteret hittet 'Transparent' som blandt andet fungerede som soundtrack til den danske ungdomsgyser 'Midsommer'.

 6. Djämes Braun

  De fleste har nok hørt omkvæddet 'Jeg kigger på fugle, hvorfor ik, hvorfor ik, når de sidder på min hæk', som blev udgivet i 2014 og hittede og fik to gange platin.

  Djämes Braun består af to mænd - Lasse Kramhøft også kaldet 'Pilfinger' og Kent Pedersen - også kaldet Kenno, og netop denne konstellation blev kendt gennem DRs Karrierekanonen.

 7. Troels Gustavsen

  Noah startede som en popduo bestående af Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm, men blev senere halveret til kun at bestå af Troels Gustavsen.

  Inden det skete hittede de med sangene 'Alt er forbi' og 'Over byen'. Sidstnævnte modtog guld for download og dobbeltplatin for streams. Sangen blev et regulært radiohit med en andenplads som højeste placering på den danske airplaychart.