Stadig på røven

Uro i Afrika: 'På røven'-Ib nægter at betale medgift for Tabita

Ibs afrikanske eventyr tager en dramatisk drejning, da hans udkårne, Tabita, forlanger, at han skal bidrage til husholdningen og betale medgift.

Den førtidspensionerede fisker fra Nakskov Ib Lybæk Andersen har gennem en periode opholdt  sig i Kenya hos sin kæreste Tabita og hendes familie, der bor i Tabitas søsters hus.

Her nyder han at være ene hane i kurven blandt familiens mange kvindelige medlemmer, og han har fået kælenavnet "I-B" (på engelsk udtalt "Ai-bii").

Men som det fremgår af torsdagens tredje afsnit af 'Stadig på røven?', går der skår i idyllen, da Tabita forlanger, at Ib skal bidrage mere til husholdningen. For Ib gider ikke al den pengesnak.

- Bare fordi man har nogle Visa-kort, så tror de kraftedeme, at du er en "hvid mand" og har masser af penge, lyder det fra en tydeligt irriteret Ib Andersen i programmet.

Se videoklip nedenfor.

Lokal skik at betale medgift

Det er dog ikke bare køb af tomater og andre madvarer til husholdningen, som er omdrejningspunktet for de stadig mere højrøstede skænderier mellem den 55-årige Nakskov-fisker og hans tilkommende.

Ifølge en lokal, kenyansk skik skal en mand nemlig give et økonomisk tilskud, hvis han ønsker at forlove sig.

- Det er en tradition, når en kvinde skal giftes, at manden betaler medgift til forældrene, fortæller Tabitas mor, Cucu, stilfærdigt i programmet.

Ib Lybæk Andersen kommer op at skændes med sin kenyanske tilkommende, Tabita, da hun forlanger, at han skal bidrage mere til husholdningen. Og det går helt galt, da han også får besked på at betale medgift for hende.

Bange for at blive til grin

Beløbet, som Ib Andersen skal betale til Tabitas mor, liggger på 20.000-30.000 shilling, hvilket svarer til små 3000 kroner.

- Hold kæft. 3000 kroner i Kenya, mand! Det kan de bo for i flere år!, jamrer Ib Andersen, der mener, at han vil blive til grin derhjemme, hvis han skal betale for Tabita.

Men hvis Ib skal gøre sig håb om at bringe Tabita med til Danmark som sin brud, må han altså hoste op med pengene. Se, hvordan det går, i aftenens afsnit af 'Stadig på røven?'.

Se tredje afsnit af 'Stadig på røven?' torsdag kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play