TV 2 rydder fladen - er du klar til masser af Morten og Peter?

Lørdag eftermiddag byder på fem timers fornøjeligt selskab med de to fyre med Downs syndrom.

I august 1991 dukkede 14-årige Morten Jensen, den jævnaldrende Peter Palland og 12-årige Anna Ahleson op i dokumentarprogrammet 'Er jeg da helt gak, mor?' 

I anledning af deres 25 år på skærmen har TV 2 ryddet fladen lørdag eftermiddag med seks programmer og alle guldkornene, som mange danskere husker. 

Det bliver blandt andet til et gensyn med Nordisk Børneidrætsstævne, turen til Italien for at besøge fodboldspillerne Martin Jørgensen og Thomas Helveg - og da socialdemokraten Morten Jensen får mulighed for at møde sit store idol, Helle Thorning-Schmidt.  

Øverst kan du se en bid af 'Stjernerne på vej', hvor Morten Jensen bestemt ikke er tilfreds med det danske fodboldlandshold under VM-kvalifikationskampen mod Armenien i 2013.

Venner hele livet

Venskabet mellem Morten Jensen og Peter Palland er ikke opstået for tv-programmernes skyld.

25 år med Morten og Peter

Lørdag 27 august er der fem timers 'Morten og Peter'-kavalkade på TV 2.

Se med her:

12.55 - 13.35: Er jeg da helt gak, mor?

13.35 - 14.30: Er jeg stadig gak gak, mor?

14.30 - 15.20: Ikke helt gak

15.20 - 16.15: Morten og Peter vender tilbage

16.15 - 17.05: Gak gak i køkkenet

17.05 - 17.55: Stjernerne på vej 

De har kendt hinanden siden vuggestuen, og tidligere på måneden talte Morten blandt andet med TV 2 om, hvorfor Peter er en god ven: 

- Det er den måde, han er på. Vi har været sammen, siden vi var små børn, lød det fra Morten Jensen, mens Peter Palland sagde om kammeraten: 

- Vi har fulgt hinanden i snart 40 år. Det er vores venskab. Jeg ved godt, at han er stor, men jeg holder af ham, altså. Så derfor. 

Meget befriende

Da Morten og Peter var 14 år, kom tv-journalisten Nick Horup ind i deres liv, og de tre er stadig gode venner den dag i dag.

- Vi andre har det, jeg kalder en slags social 'sniksnak'. Det er sikkert meget fornuftigt, ellers ville vi gå rundt og genere hinanden hele tiden. Men det filter har de ikke, og nogle gange er det meget befriende, har Nick Horup fortalt til TV 2.

Tanken bag dokumentarprogrammerne er at vise virkeligheden uden tabuer - og uden eksperter.  

Det er også okay at have det sjovt, mens man ser med.

- Det er en gratis omgang at sige, at man gerne må grine med dem, men jeg mener faktisk også, at man gerne må grine af dem - dog kun til en vis grænse. Det er ligesom, hvis jeg laver et interview med dig eller biskoppen. Man skal altid finde en grænse, men den skal ikke defineres ud fra, at de er handikappede, mener Nick Horup. 

Morten og Peter har takket deres fans for at følge med gennem årene:

Tilbring fem timer i selskab med Morten og Peter lørdag fra klokken 12.55 - kan du ikke vente til i morgen, er programmerne at finde på TV 2 PLAY. 

Herunder kan du se et sammenklip af mindeværdige øjeblikke fra et kvart århundrede med duoen.