Underholdning

Se hvem der er med: TV 2 lancerer ny stjernespækket dramaserie

Til marts præsenterer TV 2 CHARLIE kanalens første danske dramaserie nogensinde. En lang række kendte ansigter er på rollelisten.

'Strisser på Samsø', 'Dicte', og 'Badehotellet'.

Rækken af populære dramaserier, der har samlet danskerne foran TV 2, er lang.

Og nu melder TV 2 CHARLIE sig så også på banen med kanalens første egenproducerede dramaserie nogensinde.

Omdrejningspunktet for tv-serien er pirat- og reklameradioen Radio Mercur, der i slutningen af 1950'erne brød radiomonopolet herhjemme og begyndte at sende radio på en helt ny måde med rock, pop og reklamer.

'Mercur' er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur.

Adam Price, kreativ executive producer

Bag serien, der har titlen 'Mercur', står blandt andre kreativ executive producer Adam Price, som tidligere har været involveret i store tv-serier som 'Borgen', 'Taxa', 'Anna Pihl' og 'Nikolaj og Julie'.

- 'Mercur' er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur. Tænk der var en gang, for ikke så længe siden, hvor nogle få smagsdommere bestemte, hvad vi allesammen måtte høre i radioen. Frit inspireret af virkeligheden oplever vi i serien de vilde dage, hvor nogle få radiopirater beslutter sig for at bryde monopolet og bringe pop og rock til folket. De dage ændrede Danmark, siger Adam Price i en pressemeddelelse. 

Masser af kendte ansigter

I serien følger vi tre hovedkarakterer: Den jurastuderende Flemming, der bor hjemme hos forældrene i Brønshøj, den enlige mor Anne-Marie, der kæmper sig frem i verden, og Jan, et barn af overklassen, der både prøver at leve op til presset fra sit bagland og samtidig forsøger at finde sin egen vej gennem livet.

Flemming spilles af Andreas Jessen, Anne-Marie af Neel Rønholt og Jan af Jon Lange. Herudover medvirker en lang række store og prisvindende danske skuespillere som Stephania Potalivo, Charlotte Fich, Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Henrik Birch, Rasmus Botoft, Susanne Storm, Steen Stig Lommer og Ken Vedsegaard.

Unik musik

Særligt ved 'Mercur' er, at den gør brug af masser af originale hits fra 1950'erne og 1960'erne fra blandt andre fra Tommy Steele, Elvis Presley, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Birthe Wilke og Otto Brandenburg.

- At fortælle historien om Radio Mercur er en fantastisk idé. Det er en historie, der bare ville fortælles. Serien bæres af tidens musik, det er ikke set tidligere i dansk dramatik, og vi stolte af at være med til at skabe netop denne fortælling, siger seriens to producere, Stine Meldgaard og Sven Clausen.

Søren Frellesen, der tidligere har skrevet manuskripter til utallige film og tv-serier, er hovedfatter på serien, mens Charlotte Sachs Bostrup er konceptuerende instruktør.

Serien består af ti afsnit, og har premiere på TV 2 CHARLIE den 6. marts 2017.