GO'

TV 2-vært gør det igen: - That's a 'dick' with alufælge

'Størst'-værten Peter Ingemann roder sig gerne ud i sprogblomster.

Hjemmelavede udtryk som "redspæt", "rainworm" og "hitting the cat on the tønde" har gjort Peter Ingemanns dansk-engelske ord til et varemærke i 'Størst'. 

I onsdagens program er han i Houston, Texas, og her kaster han sig ud i at forklare, hvad et dæk hedder på dansk til en seksårig dreng, der bor i et campingområde. 

- In Danish, that's a dick (dæk, red) with alufælge, lyder det umiskendeligt, som om han siger. 

Peter Ingemann griner selv af sætningen under et besøg i 'Go' morgen Danmark'-studiet. 

- Det var godt, faren ikke var hjemme. Jeg var blevet sparket ud af den trailer, siger han. 

Se klippet her:

Gå i stå eller fortsætte

I 'Størst' går Peter Ingemann på opdagelse i alle verdenshjørner, og støder den jyske tv-vært på en sproglig forhindring, så skal det ikke være ordfumleri, der stopper samtalen.

Han har derfor udviklet sin egen Ingemann'ske stil på 'De Nattergale'-maner, hvor han blander dansk og engelsk sammen - eller snubler i ordene i forsøget på at sige noget på det lokale sprog. 

Peter Ingemann fortæller, at det virkelig er den måde, han taler på.  

- Det er noget, jeg gør, fordi jeg ikke aner, hvad det hedder. Enten kan jeg gå i stå i samtalen, eller også kan jeg fortsætte, siger Peter Ingemann i 'Go' morgen Danmark.

På Peter Ingemanns Facebook-side har flere kommenteret tv-værtens 'jyde-engelsk':

- Det er lige på

Tv-værten forsøger at bevare en autentisk stemning, så derfor møder han de lokale for første gang, når kameraet ruller.

- Når seerne ser dem første gang, så er det også første gang, jeg møder dem. Så skal man have den energi op at køre med det samme og kemien. Så nytter det ikke noget at stå med en parlør og kigge i den. Så det er bare 'all in' - lige på, siger han. 

Trods de mange sproglige forvirringer, oplever Peter Ingemann, at folk alligevel forstår ham - blandt andet fordi han også bruger kropssprog, når han skal forklare sig. 

- Som regel ved de godt, hvad jeg taler om. Det er det sjove. Jeg kan næsten tale halvt dansk til dem. Uanset om det er i Kina, Rusland eller Panama. Og så forstår folk det, siger han. 

Se 'Størst' i aften klokken 20 på TV 2, hvor Peter Ingemann lægger vejen forbi Houston, Texas. Kan du ikke vente, kan du allerede nu se afsnittet på TV 2 PLAY.

Her kan du se et udpluk at sprogblomster fra Peter Ingemann i 'Størst'-programmerne: