Årgang 0

Børnene er fløjet fra reden - 'Årgang 0'-far vil i Folketinget

Tidspunktet er perfekt for 53-årige Lars Ellebye, der stiller op for De Konservative ved næste folketingsvalg.

Apoteker Lars Ellebye, der er kendt som far til Rachel i TV 2-programmet 'Årgang 0', håber på at komme i Folketinget for De Konservative.

Han er blevet valgt til at repræsentere partiet i Sydjyllands valgkreds ved næste valg, og Lars Ellebye fortæller til TV 2, at han har fået familiens accept til at stille op.

 - Jeg synes, det er det rigtige tidspunkt nu, hvor vi har fået firmaet godt op at køre, og børnene er kommet godt på vej, siger han. 

Sønnen David er startet på Birkerød Kostskole, og Rachel drager torsdag på et års udvekslingsophold til Argentina. Hun overvejer også at tage på kostskole, når hun vender hjem igen, fortæller Lars Ellebye. 

Er først og fremmest apoteker

Beslutningen om at søge mod Christiansborg blev truffet sidste år, da en god ven var på besøg. Vennen sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti, og så arbejder han ved siden af politikerkarrieren.

- Jeg tænkte, at hvis han kan, så kan jeg også, siger Lars Ellebye, der mener, at han især kan bidrage med sine 14 års erhvervserfaring i et firma, der har 20 mennesker ansat. 

- Et lands parlament skal gerne afspejle sammensætningen af befolkningen. Både aldersmæssigt, kønsmæssigt og erhvervsmæssigt, og det synes jeg ikke, det nuværende Folketing gør. Jeg har altid interesseret mig for politik, og min grundholdning er, at hvis ikke man er tilfreds, så må man gøre noget. 

Han agter dog ikke at stoppe sit arbejde som apoteker, hvis han skulle blive valgt ind i Folketinget - et valg, der endnu ligger nogle år ude i fremtiden. 

- Så vil jeg ikke betragte det som et job men som en tillidspost. Jeg vil først og fremmest stadig være apoteker, siger han. 

Lars Ellebyes mærkesager bliver erhverv, kultur og familie. Han ønsker blandt andet at afskaffe iværksætterskatten, øge støtten til museer og kunst og give bedre pasningstilbud til familier. 

Ligger i generne

'Årgang 0'-faren har altid interesseret sig for politik, og der bliver ofte diskuteret politiske emner ved middagsbordet. Det har han blandt andet fra sine egne forældre, da faren sad i byrådet i Farum for De Konservative i to perioder. 

At familien er kendte ansigter på tv-skærmen kan muligvis hjælpe i kampen om at blive valgt, men det er ikke det, det handler om, siger Lars Ellebye.

- Jeg tror ikke, det er nogen skade til, at man kender mit fjæs fra fjernsynet. Men det skulle gerne være gennem det, jeg udtrykker og siger, at jeg skal komme i spil.

Herunder er et videoklip fra årets sæsonfinale af 'Årgang 0':