GO'

Messerschmidt udlever drøm: Hør ham synge opera

DF-politikeren drømte engang om at blive operasanger. Fredag gav han en musikalsk smagsprøve i 'Go' morgen Danmark'-studiet.

Morten Messerschmidt er vild med opera, og under opvæksten udfoldede han sig musikalsk ved at gå til kor og være kirkesanger. 

Men trods en lyst til at blive til noget inden for operaverdenen, fik DF-politikeren aldrig taget skridtet videre.

Det skyldes en kombination af flere ting, fortæller Morten Messerchmidt i 'Go' morgen Danmark':

- Jeg fandt ud af, at instrumentet ikke helt var til det, konstaterer han.

- Det har også noget at gøre med, at der kom en anden stærk interesse ind i teenageårene, nemlig det politiske. 

Han fortæller om sin passion i forbindelse med Copenhagen Opera Festival, der finder sted fra 31. juli til 7. august. 

Fredag fik han mulighed for at udleve drengedrømmen på tv, hvor han fik en tekniklektion af operasangeren Peter Lodahl og efterfølgende fremførte et nummer. 

- Det er en helt anden sang at synge nu, efter at jeg har fået den pillet i stykker og sat sammen igen, lyder det efterfølgende fra Morten Messerschmidt.

Øverst kan du høre Morten Messerschmidt synge operasangen 'Skovensomhed' efter 45 minutters undervisning af operasanger Peter Lodahl i 'Go' morgen Danmark'-studiet. 

Højspækket actiondrama

Nogle forbinder måske Rom og 1990 med VM i fodbold, men Messerschmidt husker især De Tre Tenorers koncert i den italienske hovedstad som et musikalsk højdepunkt. Her optrådte José Carreras, Plácido Domingo og Luciano Pavarotti på fodboldfinaleaftenen.  

- Tre af de allerstørste stillede sig sammen, og på en legende og underholdende måde kommunikerede de operagenren, der jo ellers for mange kan fremstå lidt lukket og svær at tilgå. Der viste de, at det kan være lige så ligetil som moderne musik, siger han. 

Hvis du hører en opera af Verdi, Wagner eller Puccini, så kan det være det mest højspækkede actiondrama, du nogensinde kommer til at opleve.

Morten Messerschmidt

Morten Messerschmidt mener, at opera - i modsætning til rytmisk musik - "kan kommunikere alle de følelser, som hører menneskelivet til". 

- Hvis du hører en opera af Verdi, Wagner eller Puccini, så kan det være det mest højspækkede actiondrama, du nogensinde kommer til at opleve, siger han. 

- At man så ovenikøbet  får lov til at kombinere det med et symfoniorkester, med nogle fantastiske sangere og et univers af magi, er kombinationen af alt det, der er fedt, konkluderer Messerschmidt.

Det er ikke første gang, at Morten Messerscmidt stiller op til en sang. I julen 2008 sang han en juleduet med kæresten Dot Wessman. Se klippet her: