Underholdning

Ny Harry Potter-bog slår alle rekorder - siden den sidste Harry Potter-bog

Ny bog om troldmandslærlingen Harry Potter bliver revet væk, inden den har ramt hylderne.

Harry Potter har igen tryllebundet fans fra hele verden - denne gang med en ny slags fortælling. 

Ved midnat søndag den 31. juli bliver ”Harry Potter and the Cursed Child” (Harry Potter og det forbandede barn, red.) udgivet – og det er godt nyt for bogforhandlere over hele kloden.

Bogen topper allerede bestsellerlisterne, og det er den mest forbestilte bog siden den syvende og sidste Harry Potter-bog, som blev udgivet i 2007. Det skriver Barnes & Noble i en pressemeddelelse. De hardcore fans skal dog ikke forvente en mursten af en roman, som var tilfældet med ”Harry Potter og dødsregalierne”. Bogen er nemlig et teaterstykke.

Harry Potter på de skrå bredder

Teaterstykket ”Harry Potter and the Cursed Child – Part 1 & 2” får premiere i London den 30. juli, dagen før udgivelsen af bogen. Stykket er baseret på en original historie af J. K. Rowling, John Tiffany og Jack Thorne. Sidstnævnte er også manuskriptforfatteren bag teaterforestillingen, der er delt op i to dele.

I videoen i toppen af artiklen kan man se dedikerede fans stå i kø til billetsalget i London iført troldmandskostume og tryllestave.

Bogudgivelsen af stykket kom som følge af krav fra fans, der var utilfredse med ikke at kunne komme til London og se den ottende fortællingen i serien om Harry Potter.

Topkarakter til stykket

De britiske medier er allerede ude med anmeldelser af teaterstykket – og de er svært begejstrede. The Guardian har givet den fire ud af fem stjerner og kalder teateroplevelsen ”en kompleks, men hæsblæsende omgang”.

The Independent og The Telegraph er endnu mere gavnmilde. De kvitterer begge med fem ud af fem stjerner.

Hvis man er hurtig, kan det stadig lade sig gøre at se stykket. Teaterforestillingen er egentlig udsolgt, men hver fredag bliver der frigivet 40 nye billetter til den efterfølgende uge. Forestillingen spiller på Palace Theatre i London.

Er man ikke interesseret i at vide noget som helst om handlingen, så skal man stoppe med at læse her.  

Harry som voksen

Handlingen finder sted 19 år efter afslutningen af syvende og sidste bog i rækken af J. K. Rowlings serie om troldmandslærlingen Harry Potter. Han er nu en voksen mand med tre børn og en travl hverdag i jobbet som medarbejder ved Ministeriet for Magi. Samtidig kæmper han med rædslerne fra sin fortid.  

Ifølge de britiske anmeldelser kan læsere og seere også se frem til at vende tilbage til Hogwarts skole for heksekunst og troldmandsskab, hvor Harry Potters mellemste barn Albus kæmper med at være i skyggen af sin berømte far.

Hvis du stadig ikke kan få nok af J. K. Rowlings magiske verden, så er der trøst at hente herunder. Se den nye trailer til filmen ”Fantastic Beasts and Where to find Them”, der er baseret på J. K. Rowlings bog fra Harry Potters univers ”Fantastiske skabninger og hvor de findes”. 

Filmen har premiere til november.