Underholdning

Quiz: Hvor godt har du styr på Pokémon?

Det er tid til at vise vennerne, at du ved langt mere om Pokémon, end de gør.

Du han nok lagt mærke til de mange, der går rundt med hovedet nede i telefonen og leder efter imaginære monstre. Måske er du endda én af dem.

Men selvom Pokémon Go er nyt, så er Pokémon-universet cirka 20 år gammelt. Og der gemmer sig rigtig mange historier i de gamle spil og serier.

Nu skal du selvfølgelig ikke snydes for muligheden for at vise alle dine venner, hvor godt du har styr på Pokémon i forhold til dem.

Fik du læst guiden til de mest basale spørgsmål om Pokémon? Hvis ikke kan det være en god idé at starte her:

Og lad det være sagt med det samme: Hvis det kommer som en overraskelse for dig, at der er noget, der hedder Pokémon, så er quizzen muligvis ikke for dig. Men har du bare lidt styr på de små monstre, så skulle der også gemme sig nogle rigtige svar herunder.

God fornøjelse!

 1. Pokémon

  Pokémon kom til verden i midten af halvfemserne og blev efterfølgende en succes verden over. Men hvor stammer fænomenet fra?

  Du har 0 rigtige

 2. Pokémon har forskellige egenskaber og trives i forskellige omgivelser. Blandt typer af Pokémon findes Ild, Vand, Flyvende og Elektrisk. Dem finder man i Pokémon Go forskellige steder og på forskellige tidspunkter. Hvor mange typer findes der i alt?

 3. Pikachus træner

  Hvad hedder Pikachus træner, der var helten i Pokémon-serien?

 4. De fleste Pokémon kan ikke tale ud over at sige deres eget navn. "Pokémon" er en sammenblanding af "pocket" og "monster" på engelsk - og af "Poketto" and "Monsut" på japansk. Hvor mange forskellige Pokémon findes der?

 5. Pikachu.

  Pikachu er en af de mest kendte figurer. Hvilken type tilhører den?

 6. Vores hovedperson, Ash Ketchum, kæmper igennem store dele af serien med sin ærkerival, Gary Oak, der voksede op i huset lige ved siden af Ash. Men hvilken starter-Pokémon valgte Gary?

 7. Misty

  En af Ash’ følgesvende, Misty, har en helt særlig grund til at tage med på rejsen. Hvilken?

 8. Pokémon har naturligvis også følelser. Derfor frigav Ash den allerførste Pokémon, han havde udviklet, da den havde forelsket sig i en anden Pokémon. Men hvilken Pokémon var det?

 9. Betjent og sygeplejerske

  Alle politibetjente i Pokémon-universet hedder det samme og er i øvrigt helt ens. Det samme gælder for sygeplejersker. Men hvad hedder de?

 10. I Pokémon Go har du som udgangspunkt plads til 250 Pokémon. Så heldige er Ash og de andre trænere ikke. Hvor mange Pokémon kan de have med sig af gangen?