Serieland

Rygende uenighed om ny dramaserie: - Den stråler i sit elendige skuespil

Satirikerne bag 'Den Korte Radioavis' anmelder ny Netflix-serie. Den synes de ikke om.

Klar, parat, skarp.

Satirikerne Frederik Cilius Bjerre og Rasmus Bruun fra det politiske satireprogram 'Den Korte Radioavis' på Radio24syv får nænsomt ødelagt den gode stemning i 'Serieland', da de i afskygning af gæsteanmeldere håner den nye serie 'Preacher', som du kan se på streamingstjenesten Viaplay.

Se en snas af anmeldesen i klippet herover fra denne omgang af 'Serieland'.

De hårde ord rammer vært Kasper Lundberg en smule, da han modsat de to gæsteværter er ret begejstret for serien, der er en filmatisering af en tegneserie af samme navn.

Det gør ikke situationen bedre, at Kasper Lundbergs værtsmakker Frederik Dirks Gottlieb ikke kommer ham til undsætning, men i stedet placerer sig på gæsternes side, da der fældes dom over det groteske superheltedrama.

Noget værre bras

'Preacher' handler kort fortalt om en præst, Jesse, der må indse, at det ikke er lige nemt at flygte fra sin mørke fortid, da han pludselig får guddommelige kræfter. Han får bogstaveligt ordet i sin magt, da han kan få folk til at gøre lige, hvad han vil med en simpel befaling. Sideløbende med præsten følger vi også hans hævngerrige ekskæreste Tulip og vampyren Cassidy.

Til seriens forsvar er den på forhånd dømt til at ramme helt skævt på de to gæster, da Frederik Cilius Bjerre - der til dagligt lægger krop og stemme til den mindst ligeså kritiske stjernejournalist Kirsten Birgit Shiøtz Kretz Hørsholm - indledningsvis får understreget, at han "personligt har nået brækgrænsen, når det kommet til superhelte og folk med særlige evner".  

Men det er tilsyneladende særligt karaktererne eller portrætteringen af karakterne, der gør dramaet til noget "værre bras" og altså bemærkelsesværdigt ringe.

- Den stråler i sit elendige skuespil. Og det er noget, som jeg synes, er en tendens gennem alle karakterne i de tre afsnit, jeg har set indtil videre, udtaler Frederik Cilius Bjerre på et tidpunkt.

Et sted mellem 1 og 5 stjerner

Selv Rasmus Bruun har svært ved at løfte dommen.

- Jeg er fuldstændig ligeglad. Jeg kunne ikke være mere ligeglad.

Den endelige dom over 'Preacher' kan du se på TV 2 PLAY, hvor både gæster og værter tildeler den stjerner. Helt som forventet bliver den endelige dom en anelse skizofren, eftersom panelet er helt uenige. 

I ugens afsnit anbefaler Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb også afslappende sommerserier til dig, der gerne vil koble helt af. På TV 2 PLAY kan du se alle afsnit af 'Serieland', der nu kører på tredje sæson.