Underholdning

Årets Roskildelejr har langt skæg og går med høje hatte

Det blev 'Amish Camp', der løb med titlen som årets Roskilde-lejr fredag eftermiddag - men faktisk havde de gerne set en anden vinder.

- Fantastisk, fantastisk, fantastisk. Men vi synes egentlig stadig, at det skulle have været 'Camp Asie', der skulle have vundet igen i år.

Sådan siger en af beboerne i Amish Camp, som fredag eftermiddag blev kåret som ’Camp of the year 2016’.

Han fortæller, at lejrens koncept hele Roskilde-ugen har været at give så meget til de andre festivalgængere, som de overhovedet kunne.

- Bare elske dem. Og det gør vi. Det er fucking kærlighed det her, siger han.

Masser af energi og kærlighed

For fredag klokken 13.00 skete noget stort. I hvert fald, hvis man er blandt de mange tusinde mennesker på Roskilde Festival, som har lagt en masse energi og kærlighed i at skabe festivalens fedeste camp.

Her var en stor gruppe festivalgæster nemlig mødt op ved Rådhuset i 'Dream City' på festivalen, som er et område, hvor folk flere uger inden festivalens start har kunnet bygge deres camps op fra bunden.

I området er der både en metrostation, en zoologisk have, en kirke, et posthus og sågar en brandstation. Og netop her foregik konkurrencen 'Camp of the year' vanen tro med masser af øl, højt humør og kærlig kampgejst blandt de mange camps, der deltog.

Sidste års vinder var syltet

Sidste års vinder, 'Camp Asie - Kom Og Få En På Sylten', skulle af med det trofæ, som de erhvervede sig sidste år for at have festivalens bedste camp.

Herunder fortæller sidste års vinder af 'Camp of year', hvad det indebærer at være 'Camp Asie'.

I år gik trofæet så videre til Amish Camp, som altså har et amish-tema, hvor de er iklædt det klassiske amish-tøj og med kopper snittet i træ.

Igen i år var der mange forskellige camps inde i kampen og den ærefuldet titel som 'Årets Roskilde-lejr'.

Udover vinderne kan også nævnes: Camp Wolfpack - Camp Helge x No Name- Camp Baguette - Camp YOLO - A Camp of Ice and Fire - Biblioteket i Dream City- Camp ISH - Jørgen Leth Camp - Faxe Kondi Camp- Camp Kuwomba- Camp America- Camp Rævling- Disciples of Jane.