Underholdning

Gik du glip af årets nøgenløb? Se det hele her

To vindere blev fundet, da Roskilde Festivals nøgenløb løb af stablen torsdag eftermiddag.

Nøgne mennesker og Roskilde Festival. For mange festivalgængere er det to ting, der bare hører sammen.

Traditionen tro blev der derfor også i år afholdt 'nøgenløb' i campingområdet "Dream City", hvor mænd og kvinder løb om kap uden en trevl på kroppen.

Her blev den mandlige vinder 26-årige Mickey Prüssing, mens det hos kvinderne var Bodil Holdt Rasmussen, der løb med sejren.

- Jeg havde ikke troet det. Jeg løb bare, og så gik det først efter lidt tid op for mig, at jeg faktisk havde vundet, fortæller Bodil Holdt Rasmussen til TV 2.

Har du til gengæld nogensinde overvejet, hvordan det ser, når man selv løber nøgenløbet? Så tjek det ud i videoen ovenover, hvor en af dagens løbere havde et GO PRO på hovedet.

Publikum trodsede regnen

Selvom vejrguderne i år bød på en del regn, viste nøgenløbet sig igen at være et af de helt store trækplastre på festivalen.

Publikum troppede nemlig bare op med paraplyer og regnslag, mens de langs banen heppede på de nøgne deltagere, der kom i mål en efter en.

Fakta om Roskilde Festivals publikum

- Gennemsnitsalderen er 24 år.

- I 2015 var 48 % piger og 52 % fyre.

- 56 % af publikum var singler i 2015.

- 16 % af partout-billetterne er i år solgt uden for Danmarks grænser, hvilket svarer til omkring 13.000 deltagere. Billetterne er solgt i 74 forskellige lande.

- 84 % af publikum kommer fra Danmark, 9 % fra Norge, 3 % fra Sverige og 4 % fra det øvrige udland.

- Ca. 50.000 telte rejses på festivalen.

- 23 % af deltagerne var i 2015 debutanter på festivalen. 8 % havde sidste år deltaget mere end 10 gange.

Kilde: Roskilde Festival

Vandt billet til næste års festival

Under dette årets nøgenløb skulle deltagere først gå en runde, så der med arrangørenes egne ord "var mere for øjnene, og så de lige kunne mærke banen".

I år var der en billet til næste års Roskilde Festival på spil - og det betød især meget for den mandlige vinder, Mickey Prüssing.

- Det er rigtig fedt, for jeg kommer til at betale en del for at gå i skole i Sverige, så det var målet. Ellers ved jeg ikke, om jeg kunne komme med næste år, siger Mickey Prüssing til TV 2.

Her er det billeder fra sidste års nøgenløb på Roskilde Festival.