Underholdning

Strøm på mobilen er vigtig på Roskilde: Sådan holder din telefon længere

På Roskilde Festival er det vigtigt med strøm på mobilen, så man kan ringe, snapchatte og Instagrame. Her er råd til, hvordan telefonen holder længere

Du kender det garanteret. Du kan ikke få fat på dine venner, og hver gang du tjekker enten Facebook eller ringer op, svinder batteriet på din smartphone lige så stille ind.

Det er stressende at skulle spare på sin strøm, når man er på festival, for med en gennemsnitsalder på 24 år blandt festivalgængerne, bliver Snapchat, Instagram og Facebok brugt flittigt til at dele de gode og sjove festivalminder med alle de misundelige venner derhjemme.

Men der er faktisk en løsning, som forlænger din smartphones batteri med hele 20 procent. Kloge hoveder har nemlig fundet ud af, at det kun kræver én enkelt ting. Du skal slette en app. Og det er ikke hvilken som helst app - det er vel nok en af de mest populære apps, nemlig Facebook-appen.

I klippet over artiklen kan du se TV 2s tech-redaktør David Guldager forklare, hvordan du forlænger din smartphones levetid samtidig med, at du fortsat kan komme på Facebook.

Du kan også her læse fremgangsmåden i punktform:

  1. Slet Facebooks app
  2. Gå ind på Facebook.com på mobilens browser.
  3. Tryk på Del-ikonet og opret en genvej til hjemmeskærmen. Nu har du sparet strøm og har stadig Facebook liggende på mobilen.

Derudover kender David Guldager også en række andre smarte tricks, du passende kan gøre brug af, mens du er på Roskilde Festival.

De gode råd kommer her:

Forlæng mobilens ringetid (fungerer på alle mobiler)

  1. Åben telefonens opkalds-app, tryk på *#61# og ring op på mobilen. Nu får du informationerne frem på skærmen. Notér telefonnummeret til din telefonsvarer til næste skridt.
  2. Gå tilbage til opkalds-appen, indtast**61*0045[telefonsvarernummer]**30# og ring op.

Gør din mobil hurtig igen

  1. Hold tænd/sluk-knappen nede indtil sluk-ikonet kommer frem på skærmen.
  2. Bliv ved med at holde tænd/sluk-knappen nede, mens du nu trykker på Hjem-knappen. 
  3. Hold knapperne nede, indtil skærmen nu igen vender tilbage til din hjemmeskærm.