Serieland

Seks serier til dig, der allerede savner 'Game of Thrones' voldsomt

'Game of Thrones' er slut for denne gang. Vi har fundet seks serier til dig, der allerede savner serien.

GOT-blues. Se, der er et ord, man burde optage i den danske ordbog så hurtigt som muligt.

Det dækker naturligvis over den tomhed og det afsavn, man føler hver gang en sæson af 'Game of Thrones' slutter. I klippet herover kan du se, hvad TV 2 PLAYs serieeksperter fra 'Serieland' synes om sæsonen.

I anledning af, at sæson seks er nået til vejs ende har vi kickstartet alarmberedskabet til alle jer, der lider af GOT-blues. En form for serie-førstehjælp i form af seks serier, der muligvis kan dulme dit afsavn.

Altså seks serier, der muligvis kan fylde det tomrum, som 'Game of Thrones' efterlader de kommende søndage.

Otte serier til dig, der savner 'Game of Thrones' noget så voldsomt

 1. Penny Dreadful

  De historiske monstre bliver vakt til live i denne horrorserie, der både har Eva Green og Josh Hartnett på rollelisten. Du møder både varulve, hekse, vampyrer og endda Frankenstein.

  Kasper Lundberg: Det er en fantasy-serie. Det er den mest åndssvage serie, men den er supergod til at tage sin åndssvage præmis superseriøst. Og det finder man også i ’Game of Thrones’. 

  Se 'Serieland' anmelde Penny Dreadful på TV 2 PLAY. Kan ses på HBO Nordic.

 2. The Last Kingdom

  'The Last Kingdom' er en historisk fiktionsserie om kongekrigene i slutningen af det 9. århundrede i England. Dengang kæmpede flere konger om magten, og faktisk sad danskerne på et pænt stort stykke af England under kong Alfred. Flere danske skuespillere er på rollelisten, herunder Alexandre Willaume og Peter Gantzler.

  Frederik Dirks Gottlieb: Det er nærmest det britiske modsvar på ’Game of Thrones’ – bare uden fantasy-elementer. Den bryster sig af at være historisk korrekt. Du har decideret en hovedkarakter, der ligner Jon Snow. Han er den uægte søn, der vokser op i uvante rammer. Det er den serie, der ligger tættest op af GOT.

  Kan ses på Discovery Channel.

 3. Vikings

  Vikings handler som navnet antyder om vinkingerne. Mere specifikt er serien inspireret og bygget over de historiske hændelser og sagn om den danske sangkonge Ragner Lodborg.

  Kasper Lundberg: Hvis man savner nogle velproducerede sværdkampene, så er Vikings et godt bud. Og så har Vikings også nogle stærke og interessante kvindekarakterer side om side med de barske mænd, som man også oplever det i ’Game of Thrones’.

  Kan ses på HBO Nordic.

 4. Outlander

  Claire Randall er en britisk sygeplejerske, der umiddelbart efter 2. verdenskrig ved et uheld rejser tilbage i tiden til 1700-tallets Scotland. Her møder hun en anden mand og må lære at begå sig i den verden uden at afsløre sin hemmelighed.

  Frederik Dirks Gottlieb: Outlander har de heftige sexscener, de voldsomme voldsscener og den rene ondskab, som man også finder i ’Game of Thrones. Samtidig har den også den overnaturlige element i selve præmnissen for historien, hvor en kvinde rejser tilbage i tiden.

  Kan ses på Netflix.

 5. Fear the Waking Dead

  'Fear of the Walking Dead' tager udgangspunkt i samme univers som 'The Walking Dead', men med en flok andre hovedpersoner og den foregår på et tidligere tidspunkt. Begge historier handler overordnet om en zombie-invasion, og menneskets kamp for overlevelse.

  Frederik Dirks Gottlieb: Hvis man kan lide det univers, som ’Game of Thrones’ har bygget op, så vil man også genkende det i ’The Walking Dead’ og nu ’Fear Of the Walking Dead’. Det er verdener af mismod og ødelæggelser, der ikke er for at tage karakterer fra dig og skræmme livet ud af bukserne på dig.

  Se 'Serielands' anmeldelse af 'Fear of the Walking Dead' på TV 2 PLAY. Kan ses på HBO Nordic.

 6. Shannara Chronicles

  Serien er baseret på en serie af bøger under samme navn. Den handler om en heltinde, der skal redde en verden fra undergang. Kort fortalt. Serien er stærkt visuelt og ridderfærdsagtigt inspireret af computerspil fra samme fantasy-univers.

  Kasper Lundberg: En meget simpel ungdomsversion af ’Game of Thrones’. Den minder lidt om en up-to-date-version af ’Hobitten’ med en kvindelig hovedperson, der er supersej a la ’Hunger Games’. Hvis man gerne vil have mere ’Game of Thrones’, men mere simpelt og med lidt mere fart på, så er 'Shannara Chronicles' et godt bud.

  Kan ses på HBO Nordic.

Husk du kan se alle tidligere afsnit af 'Serieland' på TV 2 PLAY, der i øvrigt sender hele sommeren.