Der fordrives en masse af døgnets 24 timer med indtagelse af lunkne dåseøl på Roskilde Festival. Læs her, hvad de populæreste drukspil er.
Roskilde Festival er i fuld sving, og på camping-området fester over 35.000 mennesker lige nu.
Men i takt med at dåseøllene bliver varmere og varmere og tømmermændene bliver sværere og sværere at nedtone, får fantasien frit spil og øl-lege opstår.
Den ultimativt mest populære drukleg er ølbowling, som i årevis har været favoritten på Roskilde Festival - og til mange, mange andre festlige lejligheder.
Derfor følger TV 2 en lejr
TV 2 har i år valgt at følge en lejr gennem hele Roskilde Festival. Vi vil dagligt besøge lejren og få en snak med de unge mænd om, hvordan det går. Derudover vil TV 2 bruge lejren til blandt andet at afprøve ernærings- og sundhedseksperten Michelle Kristensens bedste tips til at få en sund Roskilde Festival, tricks til hvordan man kommer over tømmermænd og meget meget mere.
TV 2 følger hele Roskilde-ugen Oliver Hansen, Peter Søndergård Madsen og Philip Serup Thomsen på henholdsvis 20, 19 og 18 år, og de bruger især øllegene til at blive hurtigt fulde og få de lunkne øl ned, når de har tømmermænd.
De er særligt glade for ølbowling:
- Det involverer en bold og præcision - og så kan man være god til det. Derudover er det meget nemmere at få noget øl ned, når det er i forbindelse med et spil, fortæller Peter Søndergård Madsen til TV 2. Han spillede sammen med Philip Serup Thomsen søndag eftermiddag, hvor de endte med at drikke 12 øl på én time.
Oliver Hansen fortæller også, at de allerede går i gang med ølbowling ved middagstid.
- Vi starter, når vi vågner og lige er blevet lidt friske, siger han.
Du kan se Oliver, Peter og Philip forklare reglerne til den populære drukleg i klippet øverst i artiklen. Og du kan læse mere om de tre unge mænd nederst i artiklen.
TV 2 har her samlet en liste over de fem mest populære druklege.
Roskilde Festivals mest populære druk-spil
Ølbowling
Foto: Scanpix Danmark
Der kan ryge rigtig mange øl indenbords, når man spiller ølbowling. Her kan fem personer være med fordelt på to hold med to personer og en dommer. Dommeren skal give tilladelse til at kaste bolden, til at rejse sig, til at tisse og meget mere. Dommeren kan også uddele straftåre til spillerne, hvis de glemmer at spørge om lov eller gør noget andet, der i øjeblikket generer dommeren.
Hver gang et hold vælter en øldåse mellem de to modspilleres stole, skal modspillerne dele en øl.
Og sådan fortsætter det i timevis.
Keta-bowling (også kendt som Kewle)
. Foto: Scanpix
Man kan ikke umiddelbart tyde, hvad spillet går ud på ud fra navnet, og netop dette spil har mange forskellige navne. Her kalder vi det Keta-bowling.
Som det fremgår af billedet, er man delt op i to hold, der står overfor hinanden med en flaske i midten. Her skiftes hvert hold til at trille en bold, og vælter en spiller flasken, skal hele holden forsøge at bunde sin øl, inden en modspiller har været inde og sætte flasken op igen og er løbet tilbage til sit hold.
I dette ølspil bliver der også hurtigt indtagen en stor mængde øl, da man bunder en øl pr. spil.
Beer pong
. Foto: Scanpix Denmark
Beer pong er også populært på Roskilde Festival, hvis man altså har et bord. Her gælder det om at ramme ned i nogle opstillede ølkrus med en bordtennisbold. Kruset, som bolder lander i, skal bundes.
Ølstafet
Foto: Scanpix Danmark
Det må være den mest klassiske ølleg, nemlig øl-stafetten. Som billedet viser gælder det om at løbe hen til en øl, bunde den og dreje x antal gange rundt om den og løbe tilbage til næste person, der skal gøre det samme. Det hold, der hurtigst har løbet, drukket og snurret rundt, vinder.
Kort- og terningspil
. Foto: Scanpix Denmark
Meyer og tænkeboks (også kendt som snyd) er blot nogle af de terningspil, der er populære, når der er involveret alkohol.
Hvis man bruger kort, er det typisk 'over eller under', 'puste kort' og pyramide er brugte kortspil.
Oliver kommer fra Aarhus. Han blev student sidste år og er netop kommet hjem fra en lang rejse i Australien. Efter sommerferien skal han starte med at studere.
Oliver er 20 år.
Philip Serup Thomsen
Philip Serup Thomsen
Philip er også fra Aarhus og er netop blevet student. Det kan man ikke umiddelbart se, for han har skiftet den hvide studenterhue ud med en sort kasket. Han vil nemlig ikke risikere at miste huen på festivalen.
Philip er 18 år.
Peter Søndergård Madsen
Peter Søndergård Madsen
Peter er lige som Oliver og Philip fra Aarhus, hvor han til dagligt arbejder i en børnehave.