Serieland

Her er ti suveræne serier, du kan streame i din sommerferie

Vi har samlet ti mesterlige serier af den nyere slags, som du kan streame i din sommerferie.

Hvis du på et eller andet tidspunkt bliver træt af EM, Tour de France eller din familie, så har de danske streamingstjenester heldigvis masser af gode serier at byde på.

For ikke at tale om serienørderi i TV 2 PLAYs serienørdeprogram 'Serieland', der i seneste afsnit anmelder komedieserien 'Silicon Valley', der er en ud af ti serier, du stille og roligt kan give dig i kast med i sommerferien.

Værterne fra 'Serieland', Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg, har meget passende fundet hele ti nyere serier frem til dig, der mangler lidt krydderi - som i latter, sex og vold - til din sommerferie. Udvalget af gode serier efterlader i den grad noget til enhver smag.

Ti fortræffelige serier, du kan streame lige nu

 1. The Americans

  'The Americans' er historien om to agenter, der underskriver en livstidskontrakt med fædrelandet Rusland som spioner i USA. Her bor de som en idylisk forstadsfamilie komplet med to smukke unger og et rejsefirma.

  Først er forholdet mellem de to, ægteparret Elizabeth og Philip, ret køligt, men som tiden går, ændrer relationerne sig og skaber komplikationer i den lille familie.

  - Et koldkrigsdrama der bliver bedre og bedre for hver sæson. Men det er også et parforholdsdrama med en masse gode sexscener. Udadtil fremstår de som den perfekte amerikanske familie – men i virkeligheden er de trænede russiske spioner.

  Kasper Lundberg

  Kan streames på Netflix.

 2. Horace and Pete

  'Horace and Pete' handler om to brødre, der ejer en bar. Den er skrevet og instrueret af komikeren Louis C.K., der også står bag den semiselvbiografiske serie om livet som alenefar 'Louis'.

  - Den er den mest vanvittige, mest depressive dramaserie, der nogensinde har eksisteret. Det er komikeren Louis C.K.’s version af en oldschool sitcom-genre, men suget for alt humor og sat i et nærmest teateragtigt univers. Serien er god til at tage aktuelle problemstillinger op. Og man føler lidt, at man ser teater, men uden det bliver grimt.

  Frederik Dirks Gottlieb

  Kan streames på Louis C.K's egen hjemmeside. 

 3. Underground

  I 'Underground' følger vi slaven Noah, der forsøger at flygte fra den farm eller plantage, han er tilknyttet. Det er den overordnede historie. For alt imens Noah planlægger sin frihed, udspiller dagligdagen i plantagen sig - fra de helt små hverdagsøjeblikke til de store konflikter.

  - Man troede nærmest ikke, at det var muligt at lave en så frisk og fræk vinkel på noget, der er så alvorligt, uden at det bliver politisk anstødeligt. For den er virkelig interesseret i samfundsforholdene, men samtidig er det også sådan en flugt-thriller, der handler om at bryde ud af en plantage.

  Kasper Lundberg

  Kan streames på Viaplay.

 4. Silicon Valley

  Det kan være svært lave en komedieserie om noget, der er så internt og nørdet som IT-branchen. Men det har man forsøgt i 'Silicon Valley', der sjovt nok foregår i IT-giganterne hovedkvarter i Silicon Valley i Californien. Her følger vi nogle unge iværksættere - nogle mere geniale end andre - der opdager lidt af en gylden algoritme. 

  - En virkelig genial samfundssatire, der hylder nørden som rockstjernen. Det er noget, jeg ikke har set før. Den er ekstremt eksperimenterende i den visuelle stil og humor. For eksempel får den fortalt, hvor kort vejen fra den helt idiotiske app til den fuldstændigt revolutionerende teknologi er. 

  Frederik Dirks Gottlieb

  Se 'Serielands' anmeldelse af 'Silicon Valley' på TV 2 PLAY.

  Kan streames på HBO Nordic.

 5. Mr. Robot

  Præcis som med 'Silicon Valley', så foregår store dele af 'Mr' Robot' i et parallelunivers, der er internettet. Elliot er en ung, talentfuld og idealistisk hacker, der arbejder som programmør i IT-sikkerhedsbrancen om dagen og hævner sig på forbrydere som hacker om natten. En dag får han en henvendelse fra en hackergruppe, og så sker der ting og sager.

  - Det er virkelig et mesterværk. Vi bare ventet på, at den kom til Danmark. Det er det mest realistiske teknologiportræt, der er lavet nogensinde. Helt elementært er det også en spændende historie om en mand, der bare gerne vil ændre verden. Mr. Robot kan godt være den serie, der samler alle de Breaking Bad-fans op, der mangler en serie.

  Kasper Lundberg

  Se 'Serielands' anmeldelse af 'Mr. Robot' på TV 2 PLAY.

  Kan streames på HBO Nordic.

 6. Veep

  Julia Louis-Dreyfus, som du måske kender bedst som Elaine fra 'Seinfeld', spiller den ambitiøse politiker Selena Meyers, der er mindst ligeså kynisk, som hun er sjov. Hun kæmper om at komme til tops i det hvide hus - og det gør hun omgivet af sine mere eller mindre kompetente stab af medarbejdere.

  - Det skal man se, fordi det er den vittigste serie på markedet lige nu. Det er comedy-versionen af 'West Wing' med det her dag-til-dag-politik. Det er maskinpistolsreplik efter maskinpistolsreplik. 

  Frederik Dirks Gottlieb

  Se 'Serielands' anmeldelse af 'Veep' på TV 2 PLAY.

  Kan streames på HBO Nordic.

 7. American Crime Story: The People Vs. O.J. Simpson

  Det er historien om fodboldspilleren O.J. Simpson, der bliver sigtet for drabet på sin ekskæreste og hendes kæreste. En sag, der blev dækket heftigt af medierne, men endte med en frikendelse. Cube Gooding Jr. har rollen som O.J. Simpson, mens Robert Kardashian spilles af selveste David Schwimmer aka Ross fra 'Venner'. Selv John Travolta har en bærende rolle.

  - Det er den mest vanvittige stuntcasting, der bare lykkedes hundrede procent. Det er en sjov kontrast mellem et alvorligt emne og en historie, der fortælles nuanceret og grundigt. Ryan Murphy, som har stået bag ’Glee’ og ’American Horror Story’, er også bagmand her. Så det er et clash af elementer, der bare fungerer.  

  Frederik Dirks Gottlieb

  Kan streames på Blockbuster.

 8. Skam

  I denne norske ungdomsdramaserie følger man en flok gymnasiepiger og alle deres førsteverdenskonflikter, som de fleste af os kan identificere os med.

  - Det er den bedste ungdomsserie, vi ikke har i Danmark. Det er en sjov og velfungerende pigegruppe i en komisk forstand. Den handler om sex og teenage-problemer, men der er hele tiden nogle spændende underliggende temaer. Såsom skam forbundet med at have en seksualitet, når man er kvinde. Og skam over at være et vestligt menneske, når der er andre, der lider i andre dele af verden. 

  Kasper Lundberg

  Kan streames på den norske kanal NRK.

 9. Gomorrah

  'Gomorrah' er en serie baseret på en roman, hvortil der også er lavet i en film fra 2008. Her dykker vi ind i den nutidige barske virkelighed blandt ganstere, narkohandlere og andre forbrydere i den italienske by Napoli. 

  - Det er 'Godfather' møder en rendyrket sæbeopera. Det er et familiedrama om en gangsterfamilie. Vi følger den unge søn og kronprins i en mafiafamilie med rygrad som en skovsnegl. Hans udvikling fra forkælet dreng til gangster er ret interessant. 

  Frederik Dirks Gottlieb

  Kan streames på HBO Nordic.

 10. Transparent

  Hvad sker der, når familiens overhovedet springer ud som transperson i en forholdsvis sen alder? Det forsøger fiktionsserien 'Transparent' at svare på. Det viser sig dog hurtigt, at Maura Pfefferman (født Morton) langt fra er den eneste i familien, der kæmper med indre identitetskonflikter.

  - Først og fremmest et sindssygt godt familiedrama. En fantastisk ulidelig LA-familie, som man kun kan holde af. Sammen med 'Orange Is the New Black' er det den serie, der mest åbent og begavet diskuterer kønsidentitet i 2016.

  Kasper Lundberg

  Se 'Serielands' anmeldelse af 'Transparent' på TV 2 PLAY.

  Kan streames på Viaplay.

'Serieland' bliver sendt hele sommeren på TV 2 PLAY. Der kommer nye afsnit hver anden uge. Det sidste, som du kan se et klip af herover smidt på TV 2 PLAY onsdag den 23. juni.