Underholdning

Politiets kække festivalråd er blevet et viralt hit

"Hvis du er Young som Neil eller Paul" bør du overveje at læse disse fem festivalråd fra Nordsjællands Politi.

Det behøver ikke være tørt og støvet at få råd af politiet. 

Den indstilling har Nordsjællands Politi på deres Facebookside, hvor de har lagt fem kække festivalråd op.

- Hvis en ven eller veninde alligevel er blevet for Dizzy Mizz Lizzy, så sørg for, at personen ikke er alene, står der eksempelvis i opslaget, som er spækket med musikreferencer.

Det er hurtigt blevet populært. Lørdag morgen er der kommet over 8.000 reaktioner, og ifølge politiet er opslaget nået ud til over 360.000 personer. 

Velmenende - men lidt kedelige

De fem festivalråd kommer egentlig fra Midt- og Vestsjællands Politi i forbindelse med Roskilde Festival, men en kommunikationsansat fra den nordsjællandske afdeling har valgt at peppe rådene op med en omskrivning.

Rådene fremstår "lidt kedelige" i sig selv i forhold til målgruppen, fortæller Dan Houtved, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi.  

- De er selvfølgelig gode og velmenende, men det er ikke noget, de unge mennesker lægger mærke til. Med den her omskrivning, hvor gruppenavne flettes ind, når vi langt bredere ud til de unge mennesker. De forstår den terminologi, siger vagtchefen til TV 2. 

Den nordsjællandske politiafdeling har tidligere skrevet opslag med et glimt i øjet, men den kække tone betyder ikke, at humor nu bliver en fast del af opslagene.

Det har været spørgsmål om at ramme den rigtige målgruppe - i det her tilfælde de unge festivalgæster, lyder det fra vagtchef Dan Houtved. 

- Vi skal stadig bruge en stil, som er værdig for en offentlig myndighed, men det er ikke ensbetydende med, at vi behøver at være kedelige. Vi kan godt prøve at formulere det på en måde, så vi rammer bredere, end vi ellers plejer at gøre, siger han.

Her kan du læse politiets 'fem gode råd til en sikker festival':

Politiets fem festivalråd

 1. Pas på dine værdigenstande

  Lad ikke penge og værdigenstande ligge i dit telt. Tyvene går især efter tablets, mobiltelefoner, kameraer, dyrt tøj og dyre tasker. Lad det dyre udstyr, som for eksempel Jane Fonda aerobic VHS-båndet, blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde, så genstandene ikke ender i hænderne på nogle østkyst hustlers.

 2. Pas på hinanden

  Pas på hinandens ting og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget suspekt, nogen der ikke hører til, en young thug, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114. Sting er måske gået solo, men du kan altid selv ringe til the police, som man sia.

 3. Hold øje med dine drikkevarer - og din væskebalance

  Sæt ikke drikkevarer, hvor nogle chemical brothers kan putte noget i dem. Et godt råd er desuden at drikke alkohol med fornuft. En hel turboweekend ude af kontrol med pinlige optrin og blackouts er grusom. Hvis en ven eller veninde alligevel er blevet for dizzy mizz lizzy, så sørg for, at personen ikke er alene. Hvis det dagen derpå gør avavav, kan du gøre dig selv til en af hverdagens helte ved at sørge for mad og drikke, så de ikke dehydrerer.

 4. Drop pirattaxaen

  Undgå at køre med pirattaxa. Det kan virke som den smukkeste ide at hoppe ind i en fremmed blue van, men du ved ikke, om chaufføren er som en tam impala eller har ondt blod. Desuden er det slet ikke sikkert, at chaufføren har kørekort.

 5. Giv lyd til dem derhjemme

  Hvis du er young som Neil eller Paul, så ring eller SMS hjem til magtens korridorer med jævne mellemrum, så de ved, at du ikke opfører dig som en bisse. De kan ikke fornemme din aura på så lang afstand, og de kommer til at sidde i et house of pain, hvis de ikke ved, du har det godt.

   

Kilder: Nordsjællands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi