Serieland

Her er de vildeste teorier om 'Game of Thrones': Er det sandheden om Jon Snow?

Hvem er gravid? Hvilken karakter ender tilbage? Vi har samlet nogle af de vildeste fanteorier om 'Game of Trones'.

Nogle gange overgår virkeligheden fantasien. Og nogle gange overgår fanfantasien seriefantasien. Se listen over de vildest fanteorier om 'Game of Thrones' nederst i artiklen, hvor der kan forekomme spoilers.

Efter den drønpopulære fantasy-serie 'Game of Thrones' i denne sæson har overhalet bogforlægget af forfatter George R.R. Martin er det nærmest eksploderet med fanteorier på sociale medier verden over. Altså fans, der udvikler omfattende teorier om, hvad der sker med de forskellige karakterer i serien.

 Det er nærmest kun set med Star Wars, at en serie har fået så meget liv blandt fans.

Frederik Dirks Gottlieb, Serieland

- Det er nærmest kun set med Star Wars, at en serie har fået så meget liv blandt fans. For det forudsætter først og fremmest, at der er så mange, der følger med, at der er nogen, der gider at lytte, dele og videreudvikle de her fanteorier. Og så har skaberne bag formået, at skabe et univers, der er så legendarisk og mytologisk, at man får lyst til at spekulere og lave egne teorier, siger Frederik Dirks Gottlieb, der er 'Game of Thrones'-ekspert og vært på TV 2 program om serie 'Serieland'. 

Fans kan godt påvirke seriens plot

Der er meget, der tyder på, at 'Game of Thrones' er den største serie i hele verden lige nu. Det er officielt den mest populære HBO-serie - den overhalede gangster-serien 'Sopranos' med sæson fire. Og nu, hvor seriens bogforlæg stoppede med begyndelsen af sjette sæson, bliver fanteorierne bare flere og vildere, mener Frederik Dirks Gottlieb.

- Vi kommer kun til at se flere fanteorier. Før gik fans mere op i, hvordan serien ville afvige fra historierne i bøgerne. Nu kan de rent faktisk gisne om plottet. Det var også derfor, der var så mange teorier om, hvad der var sket med Jon Snow, for man vidste det reelt ikke, om han var død eller ej, siger Frederik Dirks Gottlieb.

Du kan se Frederik Dirks Gottlieb herunder forklarer, hvad serien handler om. 

Nu, hvor der ikke længere er et bogforlæg at læne sig op af, tror du så, at skaberne kunne finde på lade sig inspirere af alle de her fanteorier?

- Det tror jeg lidt. Man så det jo i Breaking Bad, hvor seriens skabere talte meget om, at de lyttede til deres fans. Og jeg synes, at man kunne fornemme en indflydelse i begyndelsen af sæsonen med hele plottet omkring Jon Snow. Så kan det godt være, at jeg overanalyserer, men jeg fornemmer, at de leger med vores fantasier, lyder det fra Frederik Dirks Gottlieb.

Vi har samlet de vildeste fanteorier sammen til dig herunder. Og husk, det er bare fantasier - men der kan forekomme spoilers, hvis du ikke har set alle afsnit helt op til afsnit fem.

Fanteorier om 'Game of Thrones'

 1. Sansa er gravid med Ramsay Boltons barn

  I femte afsnit af sjette sæson af ’Game of Thrones’ fik Sansa Stark fortalt Littlefinger, hvad han havde indvilget i, da han giftede hende væk med Ramsay Bolton. Her sagde hun:

  - Som jeg står her lige nu, kan jeg stadig mærke, hvad han gjorde i min krop.

  Det skriver reddit-brugeren snowyday, som også pointerer, at Sansa har syet sig selv nyt tøj, ligesom hun i forrige afsnit havde problemer med at spise maden på Castle Black.

  Det har fået flere til at spekulere, om Sansa Stark er gravid med psykopaten Ramsay Bolton. I så fald stiller det hende i en meget prekær situation, nu hvor hun er besluttet på at få hævn over den mand, der potentielt kan være faderen til sit barn.

 2. Benjen Stark vender tilbage

  Benjen Stark - Jon Snows onkel - har længe været fraværende i serien. Men efter næste episodes teaser er blevet offentliggjort, er flere begyndt at spekulere i, om Benjen Stark vender tilbage i det kommende afsnit. 

  Potentielt vender han tilbage for at redde Bran Stark og Meera fra de White Walkers, der er efter dem. I teaseren ligner det nemlig, at Meera får øje på noget foran sig. Ligesom en ridder i et andet klip befinder sig i et tilsneet område, hvor han dræber - hvad der højst sandsynligt er en White Walker - med ild. Altså kender rytteren godt til White Walkers, hvilket Benjen Stark gør efter alle de år bag muren.

  Desuden pointerer reddit-brugeren Starfishsamurai, at skuespilleren Joseph Mawle allerede er blevet crediteret for rollen som 'Brother Beyond the Wall' på sin IMDb-side. I så fald er det siden blevet fjernet.

 3. Ét 'holy shit'-øjeblik tilbage

  For to år siden mødtes de to showrunnere David Benioff og D.B. Weiss med forfatteren bag 'Game of Thrones' George R. R. Martin for at diskutere, hvordan han havde tænkt sig at afslutte de sidste to bøger i sin serie. Og ifølge Entertainment Weekly, talte George R. R. Martin om tre 'holy shit'-øjeblikke i samme stil som for eksempel 'The Red Wedding'. 

  De to første øjeblikke har vi oplevet. Det første var i sidste sæson, da Stannis Baratheon valgte at ofre sin datter Shireen på bålet. 

  Det andet var i det nyeste afsnit af sæson 6, hvor seerne fandt ud af, hvorfor det eneste Hodor kunne sige var, ja: 'Hodor!'. 

  Og nu venter vi altså på et sidste 'holy shit'-øjeblik, som angiveligt skulle komme sidst i serien. 

 4. R + L = J

  En meget kendt fanteori har navnet 'R + L = J' - hvilket betyder, at Jon Snow skulle være søn af Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark. 

  Tilbage før serien begyndte, var der en stor krig, som angiveligt skulle være begyndt, fordi Rhaegar Targaryen - søn af Aerys Targaryen også kaldet 'Den gale konge' - bortførte Ned Starks søster Lyanna Stark, som var lovet væk til Robert Baratheon. Derpå gik Robert Baratheon og Ned Stark i krig med familien Targaryen og vandt, hvilket gjorde Robert Baratheon til konge. 

  De nåede dog ikke at redde Lyanna Stark, der døde, men flere mener, at hun nåede at føde et barn, inden hun døde - et Targaryenbarn, som Ned Stark skulle have lovet at beskytte, og derfor måtte kalde for sit barn.

  Det er en teori, der er meget populær, blandt andet fordi flere mener, at det var uforligneligt med Ned Starks karakter at være sin højt elskede kone Catelyn utro. Se mere om teorien her.

 5. Ramsay bliver udsat for bagholdsangreb

  Flere hjerter blev knust, da familien Umber indleverede Rickon Stark til en omgang tortur hos psykopaten Ramsay Bolton, som i første gang ikke kunne genkende det yngste medlem af Stark-familien.

  Så for at bevise, at det var Rickon Stark, de havde fat i, smed Smalljon Umber hovedet af, hvad der formentlig var Rickon Starks ulv Shaggydog, på bordet. 

  Men flere fans indikerer, at det kunne være et trick for at lave et bagholdsangreb på Ramsay Bolton. Argumenterne skulle blandt andet være, at hovedet på ulven slet ikke var så stort, som det burde. Et andet argument er, at Smalljon Umber nægtede at knæle for Ramsay Bolton som 'Warden of the North'. Familien Umber er ellers kendt for at gå meget op i traditioner - ligesom Smalljon Umbers far var den første til at kalde Robb Stark for konge.

Er du faldet over en teori, så skriv gerne til os på kmos@tv2.dk. Ellers kan du læse om flere små teorier her og teorier om de scener fra sæsonens trailer, vi endnu ikke har set her