Serieland

Død, incest og kannibalisme: Her er de ondeste danskere i Hollywood

Listen over danskere i Hollywood er efterhånden lang... og ret ond. 'Serieland' har udvalgt de tre værste, danske skurke i Hollywood.

Man kan godt bekymre sig lidt over, hvad folk i Hollywood går og tænker om danskere.

Inden for de sidste 10 år har danske skuespillere nemlig haft særlig stor succes med en bestemt type roller i store filmproduktioner fra James Bond, hvor både Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen og Jesper Christensen har spillet skurkeroller til 'Engle og Dæmoner', hvor Nicolai Lie Kaas var manden, man skulle frygte.

Og det stopper ikke her. For de sidste fem år har danskere alene i serieuniverset kastet dansk islæt på en lang række kæmpestore skurkeroller, der begyndte med Allan Hyde, som fik rollen som vampyrkonge i den blodige og seksuelt eksplicitte vampyrserie 'True Blood'.

Han er på besøg i 'Serieland' denne uge, hvorfor TV 2's serieeksperter og uden sammenligning allerstørste serienørder Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb meget passende har lavet en Top 3 over 'de ondeste danskere i Hollywood'. Fang den blodige top 3 i klippet øverst i artiklen.

Du kan også se 'Serielands' top 3 nederst i artiklen, hvor vi har smidt en serietrailer oveni.

Hele puljen af onde danskere i Hollywood

For god ordens skyld får du lige hele listen over onde danskere i Hollywood-serier herunder. 

Der er Allan Hyde, der som nævnt oven for gør det som vampyrkonge i 'True Blood'. Siden har Nikolaj Coster-Waldau henrettet i flæng og knaldet sin søster, som Jaime Lannister i 'Game of Thrones'.

Lars Mikkelsen har spillet russisk præsident over for Kevin Spacey i 'House of Cards'. Ulrich Thomsen gør sig eftertragtet for tiden, som iskold slagter/gangsterboss i tv-serien 'Banshee'.

Mads Mikkelsen er også stadig aktuel som kannibal og helt igennem skidt retspsykiater i tv-serien 'Hannibal'. Sidste år kunne du også se danske Stephanie Corneliussen i rollen som sociopatisk og ekstrem ambitiøs kone i serie 'Mr. Robot'.

Og senest fik Pilou Asbæk rollen som kæmpeidiot og vanvittig pirat i den seneste sæson af 'Game of Thrones'. Og lige som du troede listen var slut, så kan man med lidt snilde også smide Birgitte Hjort Sørensen ind på listen, da hun (SPOILERALERT) i samme serie - altså 'Game of Thrones' - blev forvandlet til en White Walker, sidste gang vi så hende i serien.

Serieland kører eksklusivt på TV 2 PLAY over hele sommeren. Hver anden uge kommer et nyt afsnit. Det seneste er fra onsdag 24. maj. Hvis du ikke kender programmet, kan du se sæsonens første afsnit gratis lige her.

Top 3: De ondeste danskere i Hollywood

 1. Ulrich Thomsen

  Ulrich Thomsen spiller i tv-serien 'Banshee' Kai Proctor, en rig forretningsmand i byen Banshee. Han er ejer af byens store slagteri, som i bund og grund er et skalkeskjul for hans ulovlige forretninger.

  Kai Proctor er af hollandsk afstamning og født ud af den protestantiske kristne gruppe Armish-folket, som holder til i området omkring Banshee. Han vendte i en tidlig alder sit kristne ophav ryggen, men af en eller anden grund hjemsøger de ham af og til.

  Du kan se 'Banshee' på Kanal 5 og med et abonnement på HBO Nordic.

 2. Mads Mikkelsen

  Mads Mikkelsen spiller den ikoniske seriemorder Hannibal Lector i tv-serien over seriemorderen 'Hannibal'. 

  Serien omhandler forholdet mellem efterforskeren Will Graham og hans retspsykiater Hannibal Lector. Lector er, ud over sit virke som retspsykiater, kannibal. Han har altså en forkærlighed for menneskekød, hvorfor han dræber folk for at spise dem.

  'Hannibal' sendes herhjemme på Kanal 5.

 3. Nikolaj Coster-Waldau

  Nikolaj Coster-Waldau er Jaime Lannister i en af de mest populære tv-serier i øjeblikket, fantasy-serien 'Game of Thrones'. 

  Jaime Lannister er ridder af den magtfulde Lannister-slægt. Han er kendt for sin kyniske og koldblodige facon og har derudover et ret upassende og incestuøst forhold til sin søster Cersei Lannister.

  'Game of Thrones' kan i øvrigt fanges på HBO Nordic.