Underholdning

Var træt af sin mor-krop: Nu hyldes disse billeder på nettet

41-årige Camilla Läckberg er kendt for krimi-serien om Erika Falck og Patrik Hedström. Christian Als / Scanpix Denmark

Den kendte svenske krimiforfatter Camilla Läckberg hyldes for billeder af sin graviditetskrop. Men hun bryder sig ikke selv om de ekstra kilo.

Den svenske krimiforfatter Camilla Läckberg fødte i april datteren Polly sammen med kæresten Simon Shield. 

Sammen med den nye datter fulgte også en graviditetskrop, som betød, at Camilla Läckberg efter fødslen vejede 10 kilo mere end før. 

Netop kroppen er omdrejningspunktet i et indlæg, forfatteren har skrevet på sin blog

Her skriver hun meget direkte. at hun ikke trives i sin krop og de ekstra kilo. 

Til at illustere sin pointe, har hun taget to billedet, hvor hun står i shorts og sports-BH og har samtidig skrevet en længere tekst. 

Her skriver hun blandt andet: 

- Jeg trives ikke med at have 10 kilo for meget. Uanset anledningen. Jeg elsker, hvad min krop har gjort, og jeg elsker det lille, søde produkt, den leverede, skriver hun og uddyber: 

- Men nej, jeg elsker ikke, at jeg ikke kan kende mig selv, og at det føles som om, jeg har fået en dragt på, som ikke passer. 

Skal være rollemodel

Samtidig beskriver den svenske krimiforfatter det dilemma, hun føler, hun er havnet i. 

Nemlig på den ene side at være glad og tilfreds med den krop, man nu engang er udstyret med, og på samme tid ikke føle, man trives i sin krop. 

- Spørgsmålet er, om jeg er en dårlig rollemodel, når jeg føler på den måde? Jeg ønsker virkelig, at jeg var der, hvor man politisk korrekt burde være, hvor man skal elske sig selv uanset hvilken form, man har, skriver hun og fortsætter: 

- Man skal elske sin krop, ekstra kilo eller ej. Alle andre tilgange synes at være, at man er “bukket under for skønhedsidealerne”.

Hyldes for sin normale krop

Flere brugere på Instagram hylder imidlertid netop Camilla Läckbergs normale krop. 

En bruger skriver: 

-Vidunderligt med et “normalt” billede af en kvindekrop efter graviditet. Du er fantastisk fin i mine øjne. Vær stolt!, mens en anden skriver:

- Det kalder jeg et forbillede. Du er vidunderlig!