Danmark har talent

Matias sejrede trods finalefejl: Var forberedt på sidsteplads

Den 23-årige professorterningsknuser har vundet 'Danmark har talent'. Trods fejl under finalen, fik han seernes stemmer.

Matias Rasmussen fra København er fuldstændig målløs over, at han har vundet finalen af 'Danmark har talent'. 

- Det er slet ikke sevet ind endnu. Det kommer til at tage lang tid, før det er helt sevet ind, siger en glad vinder.

23-årige Matias' talent er, at han kan løse de svære, farverige professorterninger - eller 'Rubik's Cubes' - og trods nogle sikre optrædener under de andre liveprogrammer, tog nerverne over under det afgørende finaleshow. 

Lige der, tænkte jeg, at det helt klart var noget totalt lort

Matias Rasmussen

Det fortæller han til TV 2, lige efter at han er blevet udråbt som denne sæsons Talent-vinder og guldkonfetti har regnet ned over ham på scenen.

På grund af nerverne lykkedes det ham ikke at løse to ud af tre terninger på scenen under finalenummeret, hvilket fik ham til at gå i sort. 

- Lige der, tænkte jeg, at det helt klart var noget totalt lort, siger han. 

Forberedt på sidsteplads

Matias havde derfor forberedt sig på en sidsteplads, for vinderchancerne blev pludselig ikke-eksisterende efter hans mening. 

- Jeg tænkte, at de var lig nul og havde også gjort mig klar til at gå hjem med en sidsteplads, fortæller han. 

Matias Rasmussen har brugt mange timer på at øve sig op til de forskellige liveshows - men under finalen var den mentale udfordring den største. 

- Det har mere været et psykisk øvelse, fordi det handlede ikke så meget om, hvor hurtigt jeg drejede på terningerne, men mere om, at jeg fik alting korrekt.

Totalt syret, da mit navn blev råbt op

Finalefejlene endte i sidste ende ikke med at betyde noget, for seernes stemmer afgjorde, at terningeknuseren vandt sæsonens 'Danmark har talent'.

På en andenplads kom gymnastikdrengene Dynamic Duo, mens den 11-årige pianist William Guldfred fik en tredjeplads. 

- Det var totalt syret, da de råbte mit navn op til sidst, siger Matias Rasmussen, der betegner deltagelsen i tv-programmet som "den vildeste oplevelse i mit liv".

Hans eget bud på, hvordan det lykkedes at komme til tops, trods de uløste terninger, er, at han har opbygget sig en trofast følgeskare. 

- Jeg tror, at folk har fulgt med mig igennem hele den her tid, og de kunne se, hvad jeg står for, og de har forstået, hvor svær den ting, jeg gør, egentlig er.

Matias Rasmussen har vundet 250.000 kroner, og den 23-årige lærerstuderende vil gerne bruge nogle af pengene på at inkludere professorterninger i sin undervisning.

Nederst kan du se Matias Rasmussens nummer under finaleshowet, og i videoen øverst kan du se en glad vinder af 'Danmark har talent'.

Gik du glip af finalen i anden sæson af 'Danmark har talent', kan du gense den lige nu på TV 2 Play