Danmark har talent

Jarlen stammede som barn: - Det var ikke sjovt at hedde J-J-J-Jarl

Det er ikke sjovt at hedde Jarl til fornavn, når tungen snører sig sammen over ord, der begynder med J.

Under den sidste semifinale af 'Danmark har talent' charmerede 23-årige Matias Rasmussen fra København publikum ved at vise tricks med sine professorterninger.

Matias fortalte efterfølgende på scenen, at han havde været nervøs for sin optræden, fordi han stammer.

Talent-dommer Jarl Friis-Mikkelsen nævnte igen - ligesom under Matias' audition -  at han også selv har døjet med at stamme, da han var ung.

- Det startede i folkeskolen, da jeg var 11 - 12 år, og så stoppede det igen lige pludselig, da jeg var 13 - 14 år, fortæller dommeren til TV 2 efter semifinalen. 

Det var ikke sjovt, når der var navneopråb i klassen og så hedde J-J-J-Jarl

Jarl Friis-Mikkelsen

Det var især et problem, når han skulle sige sit eget navn højt i klassen. 

- Jeg kunne ikke sige ord, der starter med J og N. Det var ikke sjovt, når der var navneopråb i klassen og så hedde J-J-J-Jarl, fortæller Jarl Friis-Mikkelsen, der i øvrigt var enormt genert som ung og først blev mere social, da han var i 20'erne. 

Stoppede lige pludselig

Jarl Friis-Mikkelsen husker det som om, at han en dag bare stoppede med at stamme. Sandsynligvis på grund af en forelskelse, som bekræftede ham i noget og gav ham selvtillid, fortæller han.

- Det er nogen gange bittesmå ting, der starter det - og bittesmå ting, der slutter det.

Jarlen valgte at åbne op omkring sin egen stammen i 'Danmark har talent', fordi han ville vise Matias en anden side af sig selv. 

- Han tænker måske på mig som en selvsikker fyr. Så hvis han hører, at jeg har haft det på samme måde, kan det være, han tænker, at det ikke er så slemt, siger han. 

Professorternings-knuseren sikrede da også både publikums og seerenes opmærksomhed på scenen under semifinalen - for han endte som en af aftenens to største stemmeslugere.

Matias Rasmussen går dermed videre til finalen sammen med den 92-årige sanger Georg 'Gogge' Larsen og de energiske drenge fra Dynamic Duo. 

Her kan du se Matias Rasmussen lave tricks med sine professorterninger under semifinalen:

Se finalen af 'Danmark har talent' lørdag klokken 20 på TV 2 - eller gense de tidligere shows på TV 2 PLAY.