Underholdning

Olsen-bandens berømte flugtbil udstilles på museum

Utallige rekvisitter fra Olsen-banden-filmene udstilles på Viborg Museum – heriblandt Bennys berømte Chevrolet.

Fans af Olsen-banden kan godt begynde at glæde sig.

Den 18. marts åbner særudstillingen 'Skide godt, Egon' nemlig på Viborg Museum, og her kan man træde direkte ind det Olsen-banden-univers, som vi kender fra de i alt 14 film om Egon, Benny og Kjeld.

Blandt de utallige klenodier fra filmene, man kan opleve på udstillingen, er Bennys rustne Chevrolet. I filmene var det forskellige modeller, der blev brugt, men den Viborg Museum udstiller, er en Bel Air fra 1959. Bilen er netop blevet manøvreret gennem Viborgs smalle gader og parkeret i musesumshaven, oplyser Viborg Museum i en pressemeddelelse. 

Træd ind i filmuniverset

Udstillingen er opbygget således, at den følger filmenes klassiske dramaturgi, hvor man starter med at blive løsladt fra Vridsløselille fængsel og efterfølgende træder ind i Yvonne og Kjelds stue, hvor kuppet skal planlægges.

Herefter bevæger man sig videre i Olsen-bandens univers med alt, hvad det indebærer af pruttepuder, småpenge, gamle oste, tomme Tuborg-flasker og meget mere, inden man når til selve kuppet og en tilfangetagelse af Egon, der indebærer en biljagt gennem 1970'ernes København.

'Skide godt, Egon' er primært Viborg Museums egen produktion, men udstillingen tager afsæt i en tysk udstilling 'Mächtig Gewaltig', som Bennys berømte replik lyder på tysk. Udstillingen, der kunne opleves i Rostock, var en stor succes i Tyskland sidste efterår.

Udstillingen på Viborg Museum åbner den 18. marts og løber frem til den 14. august.