Underholdning

Matrix-brødrene er nu søstre

Brødrene Wachowski blev berømte for at stå bag de ikoniske Matrix-film. Nu har begge brødre skiftet køn.

Filmskaberen Andy Wachowski har skiftet køn og hedder nu Lilly.

Dermed følger hun med sin makker og søster, der er født Larry, men som siden 2012 officielt har heddet Lana.

Det afslører Lilly i et indlæg i Windy City Times, en avis for LGBT-miljøet i Chicago.

Wachowskierne er kendte for at stå bag flere bemærkelsesværdige film, ikke mindst Matrix-trilogien fra 1999-2003. Deres første film, 'Bound' fra 1996, er kendt som en klassiker i lebiske kredse.

Ikke planlagt afsløring

Det er ikke med sin gode vilje, at Lilly Wachowski går ud med nyheden nu. Men flere medier havde truet med at offentliggøre hendes hemmelighed, senest en journalist fra den britiske avis Daily Mail, der besøgte hende i hjemmet.

Avisen har tidligere været medvirkende til at offentliggøre den britisk transperson Lucy Meadows, der arbejdede som skolelærer. Efter afsløringen tog hun sit eget liv.

- Efter han havde givet mig sit kort, og jeg lukkede døren, begyndte det at gå op for mig, hvor jeg havde hørt om Daily Mail før. Det var "nyheds"-organisationen, der havde været ansvarlige for at afsløre Lucy Meadows, skriver Lilly Wachowski.

Laver film og serie

- Så ja, jeg er transkønnet. Og ja, jeg har skiftet køn. Jeg "er ude" over for mine venner og min familie. Alle har det fint med det. Takket være min søster har de prøvet det før, men de er også fantastiske mennesker. Uden kærligheden og støtten fra min hustru og venner og familie ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag.

Lilly Wachowski har været gift med Alisa Blasingame siden 1991.

Søskendeparret Wachowskis seneste projekter er filmen 'Jupiter Ascending' fra 2015 og Netflix-serien 'Sense8'. Siden Lana offentliggjorde sit kønsskifte i 2012, har hun været Hollywoods første transkønnede filminstruktør.