Serieland

Færdig med House of Cards? Her er fem serier, du også skal se

Her er fem serier, der dulmer din serietrang, hvis du allerede er færdig med fjerde sæson af 'House of Cards'.

Det højpolitiske seriedrama 'House of Cards' havde premiere på sæson fire på Netflix i weekenden.

Hvis du skulle være en af de ivrige seriefans, der allerede har slugt alle tolv afsnit og nu mærker konsekvenserne i form af serieabstinenser og decideret 'House of Cards'-blues, så får du her en mirakelkur eller fem.

Vi har allieret os med en af de to kyndige kaptajner på TV 2 PLAY-programmet 'Serieland', Frederik Dirks Gottlieb, for at få en recept på fem serier, der kan kurere dine 'House of Cards'-abstinenser.

For jer der ikke har set 'House of Cards, men gerne vil have anbefalingerne alligevel, så handler serien om den ambitiøse politiker, Frank Underwood, der med sylespidse albuer kravler til tops i amerikansk politik uden omtanke for alle dem, han skubber ned på vejen.

Det gør han i smuk forening med sin kone Claire Underwood, der viser sig at have lige så få skrupler som ham selv.

Her får du fem serieanbefalinger af Frederik Dirks Gottlieb. Hvis de ikke kan kurere dine serieabstinenser efter 'House of Cards', så er der intet, der kan. 

Fem serier, der kan kurere din 'House of Cards'-blues

 1. The West Wing (1999-2006)

  - Det er det politiske modstykke til 'House of Cards'. Heri får du det optimistiske blik på amerikansk politik og verden i det hele taget. Hvis man har fået nok af kynisme i politik, så er 'West Wing' en serie, man med fordel kunne kaste sig over. 

  Hvor: I øjeblikket kan du ikke streame 'Præsidentens Mænd' på nogen danske streamingstjenester.

 2. Boss (2011-2012)

  - Det er selveste Frasier eller skuespilleren Kelsey Grammer i hovedrollen, som endnu et magtlideligt og korrupt politikersvin. Han er yderligere tynget af, at han tilmed har en sygdom, der gør, at hans hjerne nedbrydes langsomt - og der findes ingen kur. Følgerne af denne sygdom gør, at han er fuldstændig utilregnelig - mere end Frank Underwood.

  Hvor: Du kan streame 'Boss' på Viaplay.

 3. Veep (2012-)

  - Veep er en fuldstændiog fremragende komedieserie. Julia Louis-Dreyfus spiller viepræsident, og så følger man hendes vej til toppen i amerikansk politik. På mange måder minder den om 'House of Cards', for hun er også fuldstændig skruppelløs, men det er et humoristisk take på genren fyldt med maskinpistolsreplikker. 

  Hvor: Du kan streame den på HBO Nordic

 4. Game of Thrones (2011- )

  - Her har vi også fat i et magtspil. Så hvis man synes, at 'House of Cards' var en brutal magtudøvelse, så har man ikke set 'Game of Thrones'. Men det er en serie med fantasy-elementer, så det skal man lige være til.

  Hvor: Du kan steame serien på HBO Nordic.

 5. Breaking Bad (2008-2013)

  - Hvis publikum har mod på endnu en usympatisk hovedkarakter, så er Breaking Bad sagen. Det handler om en familiefar, der får konstateret en aggressiv form for lungekræft og bliver suget ind i den kriminelle underverden, hvor det viser sig, at han passer ret godt ind.

  Hvor: Du kan streame Breaking Bad på Netflix.