Danmark har talent

Wafande: Det her ville jeg ønske, jeg var god til

Sangeren Wafande optræder under lørdagens 'Danmark har talent'. Han ville ønske, han selv havde talent for matematik og skatteopgørelser.

Duoen Black Dylan optræder i aften under kvartfinalen af 'Danmark har talent' med sangen 'She said I was a failure'. 

Gruppen består af produceren Nuplex og reggae- og soulsangeren Wafande, der blandt andet er kendt som dommer i 'Voice Junior'

Der er et særligt talent, som Wafande ville ønske, han selv besad. Det er noget, der generede ham tilbage i folkeskoletiden. 

- Jeg ville ønske, jeg var god til matematik. Det virker som om, det var det eneste fag, jeg ikke var god til i skolen, fortæller han til TV 2.

Han ville også ønske, at han var bedre til skatteopgørelser, men han har heldigvis en revisor til at tage sig af den slags i dag. 

Wafande forstår til gengæld ikke, hvorfor elever ikke lærer om skat og om at starte en virksomhed i folkeskolen.

- Hvis man vil have et land, der bliver styrket af entreprenører og opfindere og folk der skal køre deres egen business op, så skal man lære om, hvordan det fungerer og helst lære om det tidligt, siger han.  

God til at ride

Wafande har en fortid som baskeball-håb, og han har endda været på det franske ungdomslandshold i basketball, men hvis han skal tænke på andre talenter, så var han god til at ride som barn.

Det lærte han under opvæksten i Sydfrankrig, hvor han boede cirka 60 kilometer nord for Avignon. 

- Vi havde tre heste, der hørte med i huslejen. Når jeg kom hjem fra skole, så red jeg, og i weekenden kunne jeg godt finde på at ride over til mine venner.

- Jeg red også hen til baskeballbanen og i skole indimellem. Jeg havde en kammerat, der boede tæt på skolen og så stillede jeg hesten i hans fold, og så gik vi i skole sammen, fortæller sangeren. 

Inspireret af soul- og bluesmusikken

I lørdagens 'Danmark har talent'-show optræder Wafande med producervennen Nuplex. Det gør de under kunstnernavnet Black Dylan. 

- Black Dylan er et projekt, jeg har haft med min rigtig gode ven i lang tid. Inden for de seneste par år har vi besluttet at tage det videre, fortæller Wafande.

Black Dylans sange er på engelsk, og de er inspireret af soul- og bluesmusikken.

Selve duoens navn har ikke den store betydning - men det lyder godt, afslører musikeren.

- Det kommer bare af, at vi synes, det lød sejt. Vi sad i studiet og skulle finde på et navn, og så var ’Black Dylan’ det første, der dukkede op, fortæller Wafande.

Se Black Dylan optræde under 'Danmark har talent' lørdag aften klokken 20.