Åh nej ikke igen – hvilken farve er jakken?

For et år siden diskuterede folk jorden rundt, om kjolen var blå og sort eller hvid og guld. Farven på en jakke har nu skabt en ny viral storm.

Billedet af en træningsjakke fra Adidas bliver i øjeblikket delt heftigt på de sociale medier. Historien er den samme, som for et år siden, hvor det var farven på en kjole, som skabte debat. Denne gang spørger folk bare: Hvilken farve har jakken?

Der er dem, der mener, den er sort og brun, og så er der dem, der mener, den er blå og hvid. Andre mener, den er gul og grøn. 

Ejeren af jakken er den amerikanske high school elev Marianna Krabba. ABC News har talt med hende, og hun fortæller, hvordan jakken pludselig endte midt i en viral storm.

Krabba havde købt en blå og hvid jakke, men hendes 16-årige veninde Nina Penzo mente, jakken var sort og brun. Selvsamme veninde lagde et billede af jakken på sin blog for at få andres mening om farven. Siden er billedet blevet delt igen og igen på de sociale medier.

- Det var slet ikke meningen, det skulle gribe om sig på den måde. Jeg troede ikke, det ville blive så vildt, siger Penzo til ABC News.

Men vildt blev det. På de sociale medier bliver billedet af jakken delt under hashtagget #TheJacket. En af dem, der tager del i debatten, er realitystjernen Kylie Jenner, som har delt billedet med sine 14 milioner følgere på Twitter. Her kan du se den originale jakke.

Det var denne kjole, der sidste år delte internettet i to. Dem, der så den som sort og blå, og dem som så en kjole i hvid og guld.

Herunder kan du se en liste over andre virale hjernevridere, der har vakt undren og uenighed på nettet. 

14 virale hjernevridere

 1. Hvilken farve er kjolen?

  Sjældent har en kjole fået så meget opmærksomhed, som da billedet af en farvet kjole sidste år gik viralt.

 2. Hvilken vej kører bussen?

  En gåde med en logisk forklaring har fået voksne verden over til at klø sig undrende i håret. Hvilken vej tror du, bussen kører?

 3. And eller kanin?

 4. Her er billedet, som kun 1 ud af 15 kan se

  Se godt på billedet. Det forestiller de to hovedpersoner i den nye tegneserie Chrononauts, hvis første udgave udkommer i denne uge. Men forsiden gemmer også på et skjult billede

 5. Hvilken farve ser du?

  Det spørgsmål er nettet splittet over. Nogen ser nuancer af grøn og brun, mens andre ser hvid og blå. Her er svaret.

 6. Hvad bliver dette regnestykke?

  Et lille twist gør, at folk ikke kan regne dette regnestykke med frugt ud. Kan du? Se svaret her

 7. Her er gåden, tre ud af fire ikke kan løse - Kan du?

  Tæt på 80 procent gætter forkert i denne gåde: 

  Jack ser på Anne, og Anne ser på George. Jack er gift, men George er ikke. Ser en gift person på en ugift person?

  A: Ja

  B: Nej

  C: Det er umuligt at afgøre

  Har du løsningen? Få svaret lige her.

 8. Kan du se den?

  Billedet i artiklen her driver for tiden store dele af internettet til vanvid. Alt man skal gøre, er at se, om man kan spotte noget usædvanligt på billedet - og det får folk til at stirre i flere minutter på fotoet - oftest uden at kunne se, hvad der gemmer sig i muren.

  Billedet blev i første omgang uploadet af Facebook-brugeren Arron Beving med teksten ”Dette er en af de bedste optiske illusioner jeg har set… Tog mig godt fem minutter.”

  Kan du stadig ikke se, hvad der er på billedet, så få svaret her.

 9. Spottet af en flypassager

  Dette billede fik en opmærksom flypassager til at spære øjnene op, da han fløj over Denver i USA.

  Billedet er i første omgang delt af 'PlebosaurusRex' brugeren på imgur.com og indtil videre set af mere end 300.000 mennesker. Flere hundrede af brugerne har også delt deres frustrationer over ikke at kunne finde symbolet. Hjerneforsker Albert Gjedde forklarer det med, at det er svært for hjernen at finde symbolet, hvis den ikke ved, hvilken slags symbol, der er tale om.

 10. Tvetydige cylindere

  ’Ambiguous Cylinder Illusion’ er lavet af Kokichi Sugihara fra Meiji Universitet i Japan. Den fik en andenplads i konkurrencen 'Årets bedste illusion 2016'.

  Illusionen benytter forskelligt formede objekter og et spejl til at snyde hjernen, som ikke ser objekteternes oprindelige form.

  Se videoen her.

 11. Ben Stiller - eller ...

  Et spøjst billede er dukket op på Facebook. Det viser umiddelbart Hollywood-skuespilleren Ben Stiller, men man kan også komme til at se noget andet. Hvordan kan du læse her.

 12. Bill Murray eller Tom Hanks?

  I denne sag er der tale om to ansigter, som de fleste kender rigtig godt.

  For tre år siden lagde internetsiden 'Reasons My Son Cry' et foto op, hvor en kendt skuespiller holder deres grædende søn.

  Siden billedet er blevet taget, har der løbende været diskussion om, hvorvidt det er Tom Hanks eller Bill Murray, der er på billedet, men selv skriver forældrene, der har taget billedet, at fotoet er af Bill Murray.

 13. Hvilken farve er klipklapperne?

  Et billede af et par klipklapper har delt vandene på internettet. Spørgsmålet er, hvilken farve mon de egentlig har. Er klipklapperne blå og sort, guld og hvid eller noget helt andet? 

 14. Skinnende ben

  Et par kvindeben har skabt oprør på internettet, for folk kan ikke blive enige om, hvad de ser på billedet. Kan du se hvorfor?