Underholdning

Ghostbusters spåede det: På søndag går jorden under

Ifølge en synsk kvinde i Ghostbusters 2, er det på tide at forberede os på det værste. Jorden går nemlig under på søndag.

På søndag fejrer de fleste amerikanere og også mange danskere Valentine's Day.

En dag fyldt med chokolade, blomster og romantiske middage. Men det hele bliver desværre ødelagt af Jordens undergang.

I hvert fald hvis man skal stole på Elaine.

Fik datoen af et rumvæsen

Hun var en synsk kvinde i filmen 'Ghostbusters 2' fra 1989. Bill Murrays karakter i filmen, Peter Venkman, havde opgivet at jagte spøgelser og havde i stedet startet talkshowet 'The World of the Psychic'. Elaine var en af hans gæster.

- Ifølge mine kilder vil verden gå under 14. februar i året 2016, sagde hun.

- Valentines Day. Surt. Hvor fik du datoen fra, spørger Venkmann hende.

Elaine kaster sig ud i en lang forklaring om, hvordan et rumvæsen har bortført hende på et motel og taget hende med op i hans rumskib, som mærkeligt nok var identisk med et værelse på motellet. Og her leverer rumvæsenet altså den skæbnesvangre dato, som nu står lige for døren.

Vi har overlevet mange dommedagsprofetier

Forudsigelsen er særligt ærgerlig for Ghostbusters-serien selv, da en ny film i serien er på trapperne. Men skaberne af den kan håbe på, at Elaines forudsigelse lider samme skæbne som andre dommedagsprofetier.

Blandt andet forudsagde pave Sylvester 2., at verden ville ende 1. januar år 1000, 1000 år efter Jesu fødsel. Hans efterfølger, Innocens 3. gættede på år 1284, fordi det var 666 år efter Islams fødsel. Christoffer Columbus sagde både 1656 og 1658, mens 21. december 2012 var mayaernes bud på dommedag.

Selv hvis vi skulle overleve Elaines profeti på søndag, er faren ikke forbi. Isaac Newtons bud på en dommedag er for eksempel år 2060, mens den jødiske Talmud siger 2239.

Videnskabsmændene giver os dog lidt længere tid. James Kastings bud er, at niveauet af kuldioxid i atmosfæren bliver for højt om godt 500 millioner år, mens solen anslås til at brænde op om fem milliarder år. De teorier har dog ikke taget højde for rumvæsener.