Underholdning

Hjernevrider: Hvilken vej kører bussen?

Over 80 procent af børn under 10 år kan lynhurtigt se, hvilken vej bussen kører på billedet. For de voksne kniber det lidt mere...

En Gåde med en logisk forklaring har fået voksne verden over til at klø sig undrende i håret. 

For selvom langt de fleste børn lynhurtigt gennemskuer logikken, er de voksne langt mere sløvere i optrækket. 

Kan du finde løsningen?

Her er svaret

Ser man på billedet er der ingen åbenlys forklaring på, hvad der er for eller bag på bussen. Men prøv så at forestille dig, hvor døren på bussen sidder.  

Kan du nu gætte svaret? 

Ledetråden til gåden er nemlig døren, der ikke kan ses på billedet. 

For hvis man bor man i den del af verden, hvor trafikken kører i højre side af vejen, som i Danmark, så sidder døren i bussen også til højre for chaufføren, og svaret er derfor, at bussen kører mod venstre i billedet og det bør dermed være det svar, der popper op hos danskerne. 

Bor du til gengæld i de lande, hvor trafikken kører i venstre side, som i Storbritannien, forholder det sig lige omvendt.

Børn bruger sin visuelle intuition

National Geographics version af hjerne-testen har fået brugerne på de sociale medier til at dele den med lynets hast, skriver Indiatoday.

Testen viser nemlig, at hele 80 procent af børn under 10 år svarer rigtigt med det samme. Forklaringen på børnenes hurtige svar er, at de bruger den visuelle intuition i højere grad end de fleste voksne.

Ifølge The Daily Mail viser forskning fra University College London and Birkbeck nemlig, at de små benytter den første visuelle ledetråd, deres hjerner opfanger, når de skal træffe en beslutning, hvilket får svaret med bussen til at falde prompte.

Voksne derimod bruger flere former for visuel og sansorisk information, inden de træffer en beslutning, hvilket får et givent svar til at komme en del senere, men til gengæld er det som oftest mere korrekt.

I denne gåde svarer børnene dog både hurtigt - og rigtigt.

Se video-teaseren for National Geographic-programmet, hvor børnene lynhurtigt finder svaret:

Sidste år var det den sort-blå / hvid-guld kjole, der optog brugerne på de sociale medier. Her var det dog ikke en gåde, men en overeksponering af lyset på billedet, der fik farven på kjolen til at fremstå hvid og guld for nogle.