Ko stak af fra slagteri: bliver nu opkaldt efter legendarisk sanger

16x9
Betjente i Queens, New York, omringer en ko, der var stukket af fra et nærliggende slagteri. Foto: New York Police Department, Distrikt 103 / New York Police Department, Distrikt 103

En ko løb løbsk i New Yorks gader efter at have undsluppet slagtekniven. Nu har den fundet tilflugt og fået et ganske særligt navn.

"I want to break free" er nok en sang, de fleste har nynnet i deres liv, efter rockbandet Queen udgav nummeret tilbage i 1984. Men om køerne pĂĄ et slagteri i bydelen Queens i New York har lyttet med, er nok tvivlssomt.

Ikke desto mindre lykkedes det en af køerne torsdag at undslippe døden, da den stak af og løb rundt i myldretrafikken. Det fortæller The New York Times. 

Da politiet i Queens fik en anmeldelse om den løssupne ko, satte de straks efter det uroskabende dyr. Efter en politijagt gennem gaderne, sprang koen til sidst ind i en parkeringsgarage - en uheldig beslutning for det desperate dyr. For her lykkedes det betjentene at omringe koen og fastne et reb om dens hals, hvorefter de kunne trække afsted med den og læsse den ind i en trailer. 

Det er dog ikke første gang, at en ko har forsøgt at løbe for friheden i Queens, skriver The New York Times. Så sent som i 2011 måtte politiet jagte en ko, der ligeledes løb rundt i gaderne efter at have undsluppet døden ved det nærliggende slagteri. Her lykkedes det også politiet at fange det skræmte dyr og levere det tilbage til ejerne.

Fritidsliv og "ko-venner" til Freddy fra Queens

Men skæbnerne for de to køer på flugt bliver dog ikke den samme. For koen fra Queens der i torsdags stak af, blev fredag morgen hentet af stifteren bag dyre-fristedet "Skylands Animal Sanctuary & Rescue", Mike Stura. Ifølge The New York Times har Mike Stura opkaldt koen efter den afdøde forsanger Freddy Mercury fra rockbandet Queen og udtaler, at Freddy vil nyde at blive taget "kærligt hånd om" og få et "fritidsliv" sammen med andre "ko-venner".  

Den afdøde forsanger i Queen, Freddy Mercury, bliver navnebror til koen, der undslap et slagteri i New York.
Den afdøde forsanger i Queen, Freddy Mercury, bliver navnebror til koen, der undslap et slagteri i New York. Foto: MA / AP