Efter hård kritik: Oscar-akademiet lover mangfoldighed

Medlemmerne af akademiets bestyrelse skriver, at "historiske" beslutninger er truffet enstemmigt.

I Hollywood siger akademiet, som uddeler Oscar-priserne ved den årlige ceremoni, i en erklæring, at det i 2020 vil have fordoblet antallet af kvinder og repræsentanter for mindretalsgrupper som eksempelvis sorte.

Medlemmerne af akademiets bestyrelse skriver i en pressemeddelelse, at beslutningerne er truffet enstemmigt, og at de er historiske.

De beslutninger, som er truffet, medfører en omstrukturering af hele akademiet. De skal sikre større mangfoldighed og berører både medlemstal, stemmerettigheder og sammensætninger i besluttende organer.

- Akademiet vil føre an, og det vil ikke vente på, at filmindustrien følger med, siger Akademiets leder, Cheryl Boone Isaacs.

Fremover vil hvert medlem have stemmeret i ti år, og den vil blive fornyet, hvis det pågældende medlem har været aktiv i filmindustrien i det årti.

En række Hollywoodstjerner, deriblandt Will Smith, Jada Pinkett Smith og den afro-afrikanske instruktør Spike Lee, har vakt stor opsigt ved at meddele, at de vil boykotte årets ceremoni, fordi alle de nominerede i skuespilkategorierne for andet år i træk er hvide.

Blandt andre George Clooney har støttet deres kritik.

Filmskuespilleren Charlotte Rampling, som er nomineret til en Oscar, siger, at kritikken af årets nomineringer er "racisme mod hvide", og at hele kampagnen for en boykot af Oscar-ceremonien den 28. februar er racistisk i sig selv.